Oscar Piastri: Podium voelt heel speciaal

Piastri P3 Japan 2023

Oscar Piastri is derde geworden tijdens de Grand Prix van Japan. Dit is het eerste podium van de jonge Australiër, die in zijn rookie seizoen zit. Het voelt dan ook erg speciaal om op het podium te staan. 

Oscar Piastri staat voor het eerst op het podium dit seizoen. De rookie is tijdens de Grand Prix van Japan derde geworden. Dat de McLaren-coureur in zijn eerste seizoen een podium haalt op een circuit waar hij nog nooit heeft gereden is extra bijzonder. Voor Piastri voelt het dan ook erg speciaal om voor het eerst de tredes van het podium te betreden. 

Podium

Voor Piastri is dit het eerste seizoen in de Formule 1. Hij kent een ongekend goed seizoen voor een rookie. Hij staat momenteel negende in het kampioenschap, als beste van de andere rookies. Hij startte de race vanaf P2 en finisht uiteindelijk als derde. Voor hem voelt het heel speciaal om op het podium te mogen staan, ook omdat niet veel coureurs die kans krijgen. "Het voelt heel speciaal. Ik kan dit nooit meer vergeten. Er zijn niet veel coureurs die deze kans krijgen en ik haal het podium in mijn eerste seizoen, daar wil ik het team voor bedanken."

Inhalen

Tijdens de start is Piastri één plek verloren, aan zijn teamgenoot Lando Norris. Nadat hij een pitstop had gemaakt verloor hij een aantal posities, hierdoor moest hij wat inhaalacties maken om weer terug te komen in de top. Al had hij het even lastig met George Russell. "Het was niet mijn beste race, maar we hebben het podium gehaald. Op een gegeven moment zat ik vast achter Russell. Toen wist ik, ik moet er voorbij anders zit ik vast. Dat was close, maar uiteindelijk is het goed gegaan", aldus Piastri voor de microfoon van F1.com

De bandenslijtage op het circuit van Suzuka was hoog, voor de coureurs is het dan ook zaak om de banden goed te managen en het juiste ritme te vinden. Voor Piastri kostte dat even tijd, maar uiteindelijk is dat goed gelukt. "Naar mate de race vorderde kwam ik steeds beter in mijn ritme. Ook wist ik mijn banden goed te managen. Mede daardoor ben ik op het podium beland."

Lees ook: Lando Norris pakt P2 op Suzuka: We komen dichterbij

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Japan, Red Bull wint constructeurstitel

Lees ook: Mercedes verbaast over verschil met Verstappen na kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden