Mercedes verbaast over verschil met Verstappen na kwalificatie

Lewis_Hamilton_japan_auto_zaterdag_2023

Een moeilijk weekend voor Mercedes op het circuit van Suzuka. Tijdens de trainingen bleek al dat de snelheid die het team had in Singapore, niet tot zijn recht kwam op het Japanse circuit. Lewis Hamilton start de race vanaf de zevende plaats, met George Russell vlak achter hem op de achtste plaats.

Mercedes verwachtte voorafgaand aan het weekend al een mindere prestatie dan in Singapore. gezien de terugkeer van Red Bull naar de top en de snelheid van de McLaren-coureurs. Het verschil tussen Verstappen en Hamilton bedroeg in de kwalificatie +1.031 seconden. Dit verschil verraste de Britse coureurs van het Mercedes-team. "De rondetijden voelden echt goed aan, maar toch staan we nog steeds 1 seconde achter, dat verbaast me. Om nu nog zo’n groot gat te hebben, is zeker ook met het oog op volgend jaar zorgwekkend voor het team," aldus Hamilton bij F1.com. De meeste teams in de Formule 1 zijn inmiddels begonnen met het ontwerpen van de auto voor het komende seizoen.

 

 

Er zijn weinig kansen in Japan

Strategie wordt tijdens de Grand Prix van Japan belangrijk voor alle teams. Alle coureurs uiten hun zorgen over de hoge bandenslijtage op het circuit. Ondanks de strategische mogelijkheden ziet George Russell dit weekend geen grote kansen voor het team. "Ik denk dat de verschillen kleiner zullen worden tijdens de race, maar de volgorde zal ongeveer hetzelfde blijven. Misschien kunnen we een kans vinden met de strategie; het zal in ieder geval een race van minstens twee pitstops worden morgen, wat altijd vrij interessant is en nieuwe kansen biedt. Maar ik denk, zoals ik al zei, dat de volgorde gelijk blijft," verklaart Russell bij F1.com.

 

Lees ook: Lastige kwalificatie voor Williams: Het is een zwaar weekend

Lees ook: Alpine coureurs zetten na kwalificatie in op strategie tijdens de race

Lees ook: Yuki Tsunoda: Speciaal moment om Q3 te bereiken in thuisrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden