Aston Martin in Monaco net buiten de punten

Alonso grand hotel monaco

Aston Martin kende een lastig weekend in Monaco. Beide auto's stonden op medium banden bij de herstart, dus het zou lastig worden voor de coureurs om het tot het einde te halen. Lance Stroll lag op P11 en Fernando Alonso op P12, dus de Spanjaard hield de auto's achter zich op. Hierdoor kon Stroll een gratis pitstop maken. Helaas kreeg hij door een rijdersfout een klapband en moest hij een extra pitstop maken. Alonso werd elfde en Stroll veertiende. 

Fernando Alonso ziet in dat Aston Martin weinig geluk had: "We hadden pech aan het begin van de race. We begonnen op de harde band, we wilden namelijk een lange eerste stint rijden. Door de rode vlag moesten we eigenlijk wel van banden wisselen, wat betekende dat we de race moesten afmaken op de medium banden. Dat was een hel." De Spanjaard heeft zelfs nog een andere strategie uit de kast gehaald: "We haalden Lance naar binnen om Gasly aan te vallen, we hadden niks te verliezen. Het werkte helaas niet." Alonso is teleurgesteld door de prestaties dit weekend: "Alles samengevat was dit een tegenvallend weekend. We moeten in Canada echt beter zijn."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

Stroll: "Het was een lastig weekend"

Lance Stroll vond het geen verrassing dat de race zo saai was: "We hadden al verwacht dat de race zou gaan om het managen van de banden, zeker na de herstart." Ondanks de poging om wat anders te proberen lukte inhalen gewoon niet. "Je hebt een groot verschil in snelheid nodig om hier in te halen. Ik had een gat ten opzichte van Pierre, dus we maakten een pitstop en probeerden hem op de baan in te halen. Dat lukte helaas niet." Stroll vond, net als zijn teamgenoot, dat de prestaties dit weekend tegenvielen. "Dit weekend was lastig en laat zien dat we meer snelheid moeten vinden."

 

Lees ook: Race Gemist: GP Monaco

Lees ook: VCARB met positief resultaat in Monaco

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden