VCARB met positief resultaat in Monaco

daniel ricciardo 2024 monaco

Het team van VCARB heeft tijdens de race van Monaco veel punten weten te behalen. Yuki Tsunoda had een goede start, bleef uit de problemen en heeft punten gescoord voor het team door op P8 te finishen. VCARB had er profijt van dat ze tijdens de rode vlag van banden konden wisselen, waardoor ze geen pitstop meer moesten maken. Helaas verloor Daniel Ricciardo bij de herstart een plek aan Alonso. Hij werd twaalfde. De kwalificatie zorgde helaas voor een finish buiten de punten.

Yuki Tsunoda heeft, ondanks het goede resultaat, niet genoten van de race. "Het was een lange race en ik moest me aan de strategie houden. Ik was een beetje gefrustreerd, maar ik kon mijn hoofd koel houden en op mijn snelheid letten." Gelukkig voor de Japanner waren de laatste rondes wat leuker: "Ik heb genoten van de laatste rondjes, toen werd mij verteld dat ik iets meer kon pushen." Echter onthoudt Tsunoda wel wat het belangrijkste is: "Het belangrijkste is dat we punten blijven scoren. We hebben als team een goed weekend gehad, dus dat is positief."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

Ricciardo: "Ik moest geduld hebben vandaag"

Daniel Ricciardo zag dat er na de kwalificatie werk aan de winkel was: "Na de kwalificatie zaterdag stapte ik mentaal voorbereid de auto in. De kans is groot dat iemand de hele wedstrijd het tempo bepaalt en dat is wat er gebeurde." De Australiër vindt het jammer dat hij niet van zijn goede eerste start kon profiteren: "De eerste start was een van mijn beste starts dit jaar. Helaas zag ik na de tweede start dat Alonso voor me alles deed wat hij kon om zijn banden te sparen." Ondanks de matige race, blijft Ricciardo positief. "Er zijn zeker een paar positieve dingen die we uit dit weekend kunnen halen. Als we naar de volgende race kijken, is Montréal voor mij een goede baan."

 

Lees ook: Newgarden wint Indy 500, VeeKay negende

Lees ook: Mercedes-coureurs met elkaar eens: "Meest saaie race ooit"

Lees ook: Race Gemist: GP Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden