Mercedes-coureurs zijn het met elkaar eens: Meest saaie race ooit

door Shakyra van den Heuvel
russell monaco

Het werd door beide coureurs één van de saaiste races ooit genoemd. Zowel Hamilton als Russell konden geen progressie boeken gedurende de race in Monaco. Vanwege de crash met Pérez konden alle strategieën weggegooid worden en was het een kwestie van de race uitzitten.

Russell en Hamilton mochten de Grand Prix van Monaco beginnen vanaf P5 en P7. Door een andere strategie te doen dan de concurrenten, hoopten de Britten nog wat plekken goed te maken gedurende de race. Wanneer de rode vlag al heel vroeg in de race kwam, konden alle strategieën weggegooid worden, aangezien iedereen zijn race ging uitrijden op de harde band. Russell liet al snel een gat vallen naar zijn voorgangers om zijn banden zo goed mogelijk te kunnen sparen, waardoor ook hij zijn race kon uitrijden op de medium band. Ook was het mogelijk voor Hamilton, maar ook later Verstappen om een vrije pitstop te doen. “De eerste ronde reden wij op de harde band en de jongens voor ons op de medium band, dat was de perfecte situatie voor ons. Wanneer Carlos zijn lekke band had, dacht ik dat een podium of zelfs een overwinning mogelijk zou kunnen zijn met onze strategie”, zei George Russell tegen F1.com. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton was het hier mee eens. “Vanwege de crash was dit één van de meest saaie races die ik ooit heb gereden, maar dat is Monaco.” Uiteindelijk zijn beide Mercedessen geëindigd op de positie waar zij de race begonnen zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Updates voor het team

Het team van Mercedes is momenteel hard aan het werk aan hun auto en de daarbij behorende updates. Momenteel doet Mercedes nog niet mee met de topteams en missen elke keer toch net wat snelheid. Toch maakt het team volgens Hamilton en Russell goede stappen richting de top. “Het team heeft goed werk geleverd met hun updates. Het was een positief weekend en dat zullen we met ons meenemen richting de volgende races”, aldus Russell na afloop. Ook Hamilton is tevreden met de updates van het team en bevestigt zijn inzet voor het team. “Ik geef altijd het beste in mij en ook voor het team. Het is positief om te zien dat we telkens updates met ons meebrengen." Lewis Hamilton zal aan het einde van dit seizoen het team van Mercedes verruilen voor het Italiaanse Ferrari. Hierdoor wordt gesuggereerd dat hij geen inzet meer zou tonen voor het team. 

Lees ook: Oscar Piastri eindigt tweede in Monaco: "Het was een lastige race"

Lees ook: Charles Leclerc emotioneel na overwinning in thuisland: "Geen woorden kunnen dit uitleggen"

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden