Oscar Piastri eindigt tweede in Monaco: "het was een lastige race"

door Elvira Kieboom
mclaren oscar piastri 2024 imola

Oscar Piastri weet de 2e positie te bemachtigen tijdens de Grand Prix in Monaco. Na een rode vlag tijdens de eerste ronde was het erg spannend. Toch wist de Australiër Carlos Sainz achter zich te houden. Hij eindigt uiteindelijk +7.152 seconde achter Charles Leclerc en +0.433 seconde voor Carlos Sainz.

Rode vlag

We begonnen de race met een rode vlag. Deze werd veroorzaakt door een incident tussen Sergio Pérez, Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg. Tijdens deze rode vlag hebben veel coureurs hun banden gewisseld. Ook Piastri en McLaren besloten andere banden op te doen. Hij wisselde van de Medium band naar de Harde band. Tijdens de race heeft hij niet meer van banden gewisseld.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)


Ferrari sandwich

Tijdens de gehele race reedt Piastri tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz in. Er waren daardoor een aantal spannende momenten voor de Australiër. Zo haalde hij Leclerc een aantal keer bijna in. Maar hij moest tegelijkertijd zorgen dat Sainz achter hem bleef. Het was dus erg spannend. Uiteindelijk wist Leclerc toch van hem weg te rijden en kon hij Sainz achter zich houden. Sainz eindigde maar +0.433 seconde achter hem. Het was dus spannend tot het eind.

 

Hoe vond hij de race gaan?

Ondanks dat er niet veel gebeurde in de top 4 leek het toch een vrij spannende race. Zelf zegt Piastri er het volgende over: “Ja het was een lastige race. De snelheid was erg langzaam aan het begin. Ik zag een mogelijkheid voor de tunnel, maar mijn auto was net te groot voor het gat dat ik zag.”

In de laatste paar races leek Piastri een goed gevoel te hebben in zijn auto. Een aantal keer eindigde hij net buiten de top 3. Het zat er dus wel aan te komen dat hij binnenkort op het podium zou gaan eindigen. "Ik wil het team heel erg bedanken. Het was over het algemeen een goed weekend. Het is fijn om eindelijk een goed resultaat neer te zetten. Ik heb het gevoel dat we de afgelopen weken erg sterk waren. Maar we hadden de resultaten nog niet behaald. Het is dus fijn om nu een podium te hebben. En er had geen betere plek voor kunnen zijn als Monaco.”

Had de kwalificatie een groot verschil gemaakt?

Op zaterdag had Piastri een prima kwalificatie. Maar had het nog een groot verschil gemaakt met het resultaat van vandaag? “Ja ik bedoel uiteraard, maar om eerlijk te zijn was Charles erg goed het hele weekend. Ze waren snel al vanaf de eerste raceronde. Ik denk dat ik iets heel speciaals had moeten doen tijdens de kwalificatie om hem aan te kunnen vallen. Er was bijna een mogelijkheid maar dan had ik de beste ronde van mijn leven moeten rijden. Dus ik ben blij met de tweede positie. Het is een goed resultaat voor mijn team en ja ik ben erg tevreden.”

Lees ook: Carlos Sainz: "Het is een sterk weekend geweest"

Lees ook: Charles Leclerc emotioneel na overwinning in thuisland

Lees ook: Start Indy 500 uitgesteld vanwege onweer

door Elvira Kieboom

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden