Start Indy 500 uitgesteld vanwege onweer

rinus veekay auto indy 500

De start van de 108e Indy 500 is uitgesteld. 'The Greatest Spectacle in Racing' zou eigenlijk van start gaan rond half zeven Nederlandse tijd, maar vanwege het naderende onweer heeft de IndyCar-organisatie besloten de start van de wedstrijd uit te stellen.

Het weerbericht voor dé IndyCar-race van het jaar zag er de hele week al niet goed uit en een paar uur voor de start van de race heeft de organisatie besloten om de start van de Indy 500 voorlopig uit te stellen vanwege het noodweer dat eraan zit te komen. Er is namelijk een enorm buienfront op weg naar de Indianapolis Motor Speedway en daarom heeft de organisatie besloten de Indy 500 tot nader order uit te stellen. In Amerika wordt er immers nooit gereden op ovals als de baan nat is, omdat dat met snelheden tot 380 kilometer per uur onverantwoord is. Een nieuw tijdstip is nog niet gecommuniceerd.

Naast het uitstellen van de racestart zijn ook de pre-race activiteiten gestaakt en wordt het publiek opgedragen de tribunes te verlaten. Dit wordt gedaan vanwege de onweer die eraan zit te komen en de organisatie de veiligheid iedereen op of het rond het circuit wil waarborgen. De organisatie hoopt later op de (lokale) middag de race alsnog te starten als men kans ziet de baan droog te blazen.

Wanneer de race van start gaat, zullen er voor het eerst sinds 1988 drie Penske-rijders vanaf de eerste startrij gaan vertrekken. Destijds stonden Rick Mears, Danny Sullivan en Al Unser op de eerste startrij voor het Amerikaanse IndyCar-team, maar nu zijn het Penske-coureurs Scott McLaughlin, Will Power en Josef Newgarden die volgende week vanaf de eerste startrij zullen vertrekken op de oval van de Indianapolis Motor Speedway. Zij waren tijdens de Fast Six veruit de snelste drie rijders. McLaughlin wist met een gemiddelde van 234.220 mijl per uur over zijn vier kwalificatierondjes zelfs een polerecord op zijn naam te schrijven.

De Nederlander Rinus VeeKay kwalificeerde zich als zevende voor de Indy 500 en hoopt na Arie Luyendyk de tweede Nederlander te worden die de illustere race op zijn naam weet te schrijven.

 

Lees ook: Charles Leclerc wint thuisrace in Monaco

Lees ook: Rookie O'Sullivan wint hoofdrace in Monaco, Verschoor valt uit

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden