Aston Martin: kwalificatiesnelheid is onze achilleshiel

aston martin belgie 2022

Aston Martin zal niet geheel ontevreden vertrekken vanuit België. Sebastian Vettel behaalt de achtste plaats, terwijl teamgenoot Lance Stroll net buiten de punten op P11 finisht. “Onze racepace is goed, alleen we missen kwalificatiesnelheid, dat is onze achilleshiel”, verklaart Vettel tegenover F1.com

Sebastian Vettel kwalificeerde zich slechts als zestiende, maar door diverse gridstraffen voor zijn collega’s mocht hij vanaf de tiende plaats vertrekken op zondag. “De eerste ronde was goed. We konden vechten met de Alpines”, zegt Vettel. De Duitser geeft toe dat hij in gevecht met Pierre Gasly een fout maakte, waardoor Esteban Ocon kon profiteren en Vettel uiteindelijk door beiden werd ingehaald. “We hadden goede racepace op gebruikte banden, het is alleen de kwalificatiesnelheid die we missen. We proberen daaraan te werken en hopelijk hebben we in Zandvoort weer een goed weekend”, sluit Vettel af.

Missen snelheid op rechte stukken

Lance Stroll baalt dat hij net buiten de punten is gefinisht op P11. “Ik werd in de eerste ronde naar buiten geduwd door Vettel en verloor daardoor een aantal plaatsen”, zegt Stroll. Later zat de Canadees vast achter Alexander Albon en moest hij de Williams-coureur tot aan de finishvlag voor zich dulden. “We deden wat we konden, maar het was moeilijk met de strategie en we missen gewoon snelheid op de rechte stukken.”

Lees ook: Tevreden Alpine: Flink wat punten binnen gehaald

Lees ook: Jeroen van Inkel en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel met presentator Mattie Valk

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op de zegekar naar Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden