Tevreden Alpine: Flink wat punten binnen gehaald

alpine belgie 2022

Alpine kijkt met een tevreden gevoel terug op de Grand Prix van België. Het Franse team eindigt met beide auto’s in de top zeven en haalt daarmee flink wat punten binnen. Op dit moment staat het team daardoor stevig op de vierde positie in het constructeurskampioenschap.

Al tijdens de kwalificatie liet Alpine een geweldige snelheid zien en plaatsten de coureurs beide auto’s in de top zes, voor de beide Mercedessen. Door gridstraffen voor diverse coureurs mocht Fernando Alonso de race vanaf plaatst drie starten. Teamgenoot Esteban Ocon werd door een gridstraf terug verwezen naar P16. Uiteindelijk wisten beide coureurs in de top zeven te finishen.

Voor op het middenveld

Fernando Alonso verklaart tegenover F1.com erg tevreden te zijn met het resultaat: “We kunnen al een paar races niet vechten met de top drie teams, maar we liggen zeker voor op het middenveld.” Alonso kon uiteindelijk nog profiteren van een tijdstraf voor Charles Leclerc. De Spanjaard schoof daardoor op naar plaats vijf. Over het incident met Hamilton zei de Spanjaard het volgende: “Op dat moment was ik erg gefrustreerd, maar het was een normaal raceincident en het vervelendste was dat Lewis [Hamilton] zijn race niet kon vervolgen.”

"Het leek wel of de auto vloog"

Esteban Ocon mocht de race vanaf P16 starten. De Fransman reed een geweldige inhaalrace en finisht uiteindelijk als zevende. “Het was een van onze beste kwalificaties en tijdens de race leek het wel of de auto vloog”, aldus Ocon. “Als we verder naar voren hadden kunnen starten was er wellicht nog meer mogelijk geweest.” Ocon benoemt dat het veel voldoening en zelfvertrouwen geeft dat zowel de kwalificatie als de race erg goed zijn verlopen. “We hebben flink wat punten binnen gehaald als team en we gaan met een goed gevoel richting Zandvoort”, sluit hij af.

 

Lees ook: Meer unieke F1-verhalen met premium updates van Grand Prix Radio

Lees ook: Teleurgestelde Charles Leclerc: Red Bull was op een andere planeet

Lees ook: McLaren: Zelfs met DRS konden we niet inhalen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen