Aston Martin strijdlustig voor p4 constructeurskampioenschap na race in Vegas

Aston Martin Fernando Alonso 2023 Vegas Race Zaterdag

Aston Martin eindigde de race op het circuit van Las Vegas onverwacht met beide auto’s in de punten. Lance Stroll begon de Grand Prix helemaal achteraan op p19, maar eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats. Hoewel Fernando Alonso in de eerste ronde met zijn auto in de verkeerde richting stond en achteraan belandde, wist hij terug te komen naar de negende plaats.

Lance Stroll kwalificeerde zich op vrijdag in Las Vegas voor de veertiende startpositie. Echter kreeg hij een gridstraf voor het inhalen van Carlos Sainz tijdens een gele vlag, wat betekende dat hij vanaf de laatste rij op de grid moest starten. Na de kwalificatie gaf Stroll aan voorbereid te zijn op een lastige race, maar hij keek uit naar het rijden op de straten van Las Vegas. Tijdens de race overtrof de Canadees zijn eigen verwachtingen. De combinatie van de snelheid van de Aston Martin en de lange rechte stukken van het circuit bood voldoende mogelijkheden om in te halen. Zo eindigde Stroll op de vijfde plaats, waarbij hij zijn teamgenoot Fernando Alonso versloeg. “De race kwam naar ons toe door een sterke eerste ronde, een goede strategie en een geweldige comeback. De auto voelde vandaag goed aan en we hadden een goed tempo gedurende de hele race,” verklaarde Stroll bij F1.com.

 

 

Mogelijkheden in het kampioenschap

De dubbele punten finish van Aston Martin en de crash van Lando Norris in Vegas geven het team hoop voor het kampioenschap. Met slechts elf punten verwijderd van de vierde plaats, momenteel in handen van McLaren, zit Aston Martin in een hoopvolle positie. Fernando Alonso verwachtte na de eerste ronde van de Grand Prix van Vegas niet meer in de punten te kunnen eindigen. Na een incident in bocht één stond de Spanjaard met zijn auto in de verkeerde richting, maar hij slaagde erin zich op te werken naar punten en als negende te eindigen. “Ik dacht dat het voorbij was na bocht één, maar dankzij de safety car kon ik weer aansluiten bij de groep en punten scoren, met beide auto’s. Goed resultaat van Lance. Dat geeft ons wat positieve energie voor de volgende race,” vertelde hij bij F1.com.

"We dachten dat de strijd met McLaren voorbij was, maar de laatste race weekenden hebben we meer punten gescoord dan zij, en dat geeft nu een beetje hoop voor Abu Dhabi. Laten we proberen te racen en wat er ook gebeurt aan het einde, we zullen het moeten accepteren,' benadrukte hij. De Formule 1-teams zullen na het weekend in Vegas meteen doorreizen naar Abu Dhabi voor de laatste race van het seizoen.

 

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een lastige race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden