Aston Martin vol vertrouwen na kwalificatie Australië

StrollAustralie2023

Het team van Aston Martin is na de kwalificatie optimistisch over de kansen voor het team tijdens de Grand Prix van Australië. Fernando Alonso sprak over zijn beste kwalificatie van het seizoen met zijn vijfde plek, Lance Stroll ziet ook mogelijkheden vanaf plek zes.

Lance Stroll sprak met F1.com na zijn zesde tijd en kijkt uit naar morgen. "We hebben het goed gedaan als team. We zitten in een goede positie om morgen de strijd aan te gaan. Er had misschien iets meer in gezeten, maar we zitten allemaal erg dichtbij elkaar."

Alonso: Erg blij

Ook Fernando Alonso is blij met de prestaties tijdens de kwalificatie. "We zitten er goed bij. We zijn dichterbij Red Bull dan eerst en dat is fijn. We misten net iets om op de eerste rij te komen, maar op race pace zouden we het podium moeten kunnen halen."

Alonso gaat ook nog in op de prestaties van Mercedes. "Het is knap dat ze allebei voor ons staan. Dat hebben ze goed gedaan. Of het mij verbaast? Niet echt, we weten dat Mercedes altijd snel is."

Kansen voor zondag

Stroll ziet dat het team naar voren kan kijken. "De auto is het hele jaar al goed. De longrun van vrijdag zag er ook goed uit. We gaan dan ook wel voor het podium tijdens de race. Ik kijk er naar uit om te gaan racen."

Alonso beaamt het idee van Stroll dat de weg naar voren ingeslagen kan worden. "We hebben het altijd beter voor elkaar op de zondag. Onze long runs waren ook gewoon weer heel goed. We moeten daar gebruik van gaan maken morgen."

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen