"Audi geeft Carlos Sainz nog twee weken om een beslissing te maken"

door Shakyra van den Heuvel
carlos sainz ferrari australie 2024

Carlos Sainz zou naar verluidt nog twee weken hebben om op een aanbod in te gaan om aan de slag te gaan met het nieuwe fabrieksproject van Audi. Zij willen in 2026 hun intrede gaan doen in de Formule 1. Momenteel hebben zij al een groot aandeel binnen het team van Stake F1 team. 

Sinds dat aangekondigd is dat Carlos Sainz vanaf 2025 niet meer zal rijden voor het team van Ferrari, zijn er een hoop speculaties bij welk team hij zijn carrière zal gaan vervolgen. Teams zoals Red Bull en Mercedes worden al een tijdje genoemd, maar ook Audi is een kanshebber. Het team van Stake F1 team heeft het momenteel moeilijk met de snelheid, maar ook hebben ze problemen met een wielbout die ervoor zorgen dat de pitstops mislukken. Volgens Auto Motor und Sport zou de Spaanse coureur een deadline van ongeveer half april opgelegd hebben gekregen om een beslissing te maken over zijn toekomst. Dezelfde bron zegt ook dat het andere stoeltje al een zekerheid is voor Nico Hülkenberg. 

Carlos Sainz GP Spanje 2022 Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Carlos Sainz Sr.

De vader van Carlos Sainz is dit seizoen al bij elke Grand Prix aanwezig geweest. Hij is druk bezig met de onderhandelingen voor het volgende seizoen. "Het is moeilijk te zeggen waar mijn zoon in 2025 zal zijn. Ik hoop hem te zien in een auto die kan vechten om te winnen. Alles wat er is gebeurd met Ferrari was een verrassing, we hadden het niet verwacht en nu proberen we te begrijpen wat we moeten doen en waar we naartoe moeten", aldus Sainz Sr tegen Sky Italia. Carlos Sainz Sr is zelf ook onderdeel geweest van Audi tijdens de Dakar Rally. Inmiddels heeft Audi zich teruggetrokken uit de Dakar om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden voor de Formule 1. 

"Ze hebben de verkeerde coureur getekend"

Nadat het nieuws bekend werd dat Hamilton de overstap heeft gemaakt naar Ferrari, werd bekend dat Sainz een ander team moest gaan zoeken. Verschillende voormalige Formule 1-coureurs waren het niet eens met deze beslissing. Volgens Mario Andretti is het een risico dat Ferrari Hamilton heeft getekend. "Hamilton leek een buitengewone coureur te zijn, maar nu zien we dat hij ook gewoon een mens is. Dat was ook het geval met Michael Schumacher toen hij terugkeerde. Het maakt me een beetje verdrietig dat Sainz wordt opgeofferd om plaats te maken voor Hamilton", aldus Andretti tegen La Gazzetta dello Sport. Voormalig F1-coureur Christian Danner gooit er nog een schepje bovenop. "Ze hebben de verkeerde coureur getekend. Frédéric Vasseur had iets langer moeten wachten."

Lees ook: Formule 1 gaat vanaf 2026 gebruik maken van 'override-modus'

Lees ook: Liberty Media neemt MotoGP over

Lees ook: Sainz: Ferrari heeft update nodig om gat te dichten

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden