Bal voor Japanse Formule 1-coureur ligt bij Honda

1920x1080-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Spanje-2018

Scuderia Toro Rosso zou graag een Japanse coureur willen hebben, maar het is volgens teambaas Franz Tost aan motorleverancier Honda of er een opvolger komt voor Kamui Kobayashi, die in 2014 de laatste Japanner was die actief was in de koningsklasse van de autosport.

"Natuurlijk, er is een link met Honda. Wat we willen is een Japanse coureur. Liever vandaag dan morgen", zegt Tost in gesprek met het Britse Autosport. "Het is aan Honda om een goede coureur aan te wijzen. Wij zullen dan bepalen of die coureur goed genoeg is voor ons team."

Fukuzumi en Makino

Honda steunt op dit moment de Japanse coureurs Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino, die beiden actief zijn in de Formule 2. Fukuzumi lijkt van de twee de meest logische optie om in de voetsporen van Kobayashi te treden. Hoewel hij geen deel uitmaakt van het Red Bull juniorenprogramma is Fukuzumi wel Red Bull-atleet.

Wellicht dat de kans om de Toro Rosso te stappen eerder komt dan verwacht. Volgens de geruchten wankelt de positie van Brendon Hartley bij de renstal. De Nieuw-Zeelander rijdt in Monaco mogelijk al zijn laatste race voor Scuderia Toro Rosso.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen