Beide Alfa Romeo-coureurs missen snelheid voor Q3

Alfa Romeo Japan zaterdag

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou hebben naar eigen zeggen alles uit de Alfa Romeo gehaald op het circuit van Suzuka. Beiden reden een sterke zaterdag, maar misten de snelheid om Q3 te halen en kwalificeerde zich respectievelijk op de twaalfde en veertiende plaats.

"Beide ronden voelden goed aan, maar het was net niet genoeg." zegt Bottas tegen F1.com. "Ik denk dat dat het tempo van de auto ligt waar het nu is, net op de rand van Q3 en het is een kwestie van een paar tienden. Natuurlijk is het teleurstellend, maar we zijn niet ver weg."

Eerste keer Suzuka 'beter dan verwacht'

Zhou laat weten blij te zijn met de stap die hij heeft kunnen zetten tussen de laatste training en de kwalificatie. "Ik wist dat het dichtbij elkaar zou zitten. Het was een goede ronde in Q1. Helaas kon ik daarna niet zo'n grote verbetering maken als anderen. Vanmorgen veranderde de baan constant. Slechts één sessie op het droge en het feit dat het mijn eerste keer hier is, het was een zware zaterdag, maar het ging beter dan ik had verwacht."

Zhou start morgen twee plekken achter zijn teamgenoot voor zijn eerste F1-race op Suzuka. "Het was niet gemakkelijk, het leren van de baan. Het is erg intens en strak en smal. Maar ik heb geen grote fouten gemaakt, dus ik ben blij met wat ik heb geleverd."

'We zullen strijden'

Momenteel staat het team van Alfa Romeo zesde bij de constructeurs, met Aston Martin 15 punten en Haas en AlphaTauri 18 punten achter hen. Bottas is hoopvol om punten te scoren morgen en hun voorsprong uit te breiden. "Het is zeker dichtbij, we zullen strijden om punten en alle auto's om ons heen."

Lees ook: George Russell: Zwakte is op Suzuka blootgelegd

Lees ook: Daniel Ricciardo volgend jaar niet op Formule 1-grid

Lees ook: Lewis Hamilton: Nog steeds een leuke ronde om te rijden 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden