Beide Haas-coureurs teleurgesteld over kwalificatie resultaat

Haas SA2

Na de kwalificatie op vrijdagavond waren beide Haas-coureurs teleurgesteld over hun resultaat. Hulkenberg mag op zondag starten vanaf plek 15 en Magnussen vanaf plek 19. "Er is een hele korte tijd om te trainen. We kunnen daardoor minder goed zoeken naar de juiste balans in de auto", zegt Hulkenberg na afloop bij F1.com.

Magnussen vond het vooral heel erg lastig om de baan te leren kennen, hij heeft hier nog niet eerder gereden. "Ik vind het een moeilijke baan om te leren kennen. Het duurde even voordat ik doorkreeg hoe het werkte. Het is echt een tricky circuit, zeker voor een eerste keer", zegt Magnussen na afloop bij F1.com. Kevin Magnussen is daarom ook teleurgesteld met P19, maar weet ook dat er nog een lang weekend is waar er nog genoeg kansen liggen. Volgens Hulkenberg miste de auto de snelheid en balans om een snelle ronde neer te kunnen zetten. "We waren gewoon niet snel genoeg. Het was ook best wel hectisch", zegt Hulkenberg bij F1.com na zijn kwalificatie. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Weekend vol kansen

Doordat het dit weekend een sprintweekend is in Qatar, zijn er meerdere mogelijkheden om punten te scoren. Op zaterdagavond is er een sprintrace waar de top 8 ook punten krijgt en daar zien beide Haas-coureurs naar uit. "Er zijn altijd weer nieuwe kansen in de nieuwe sessie", aldus Kevin Magnussen tegen F1.com. Ook tijdens de race op zondag zijn zeker nog niet alle kansen verspeeld en zijn punten altijd mogelijk. 

 

Lees ook: Yuki Tsunoda optimistisch over kansen in Qatar: Performance van de auto is goed

Lees ook: Albon: de wind is vreselijk

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden