Beide Haas-coureurs tevreden met nieuwe wagen

Haas 2024 auto

Zowel Nico Hulkenberg als Kevin Magnussen zijn beiden goed te spreken over de nieuwe auto die Haas heeft ontworpen dit jaar. En dat heeft voornamelijk te maken met het bandenprobleem dat zij vorig jaar hadden en volgens de coureurs nu grootendeels is opgelost.

De Grand Prix van Bahrein zat voor Haas vol plus- en minpunten. Er zullen meer pluspunten dan minpunten te benoemen zijn, maar desondanks viel er meer uit deze race te halen voor de Amerikanen. Zo had Magnussen ten opzichte van zijn teamgenoot, Nico Hulkenberg, wel meer uit de kwalificatie willen halen. De Deen behaalde een vijftiende plaats, terwijl Hulkenberg zijn auto in Q3 wist te krijgen en een tiende plek wist te behalen. Helaas had de Duitser uiteindelijk niet veel aan die startpositie. In de eerste bocht remde hij een stuk later dan Stroll, die voor hem reed, en schepte de Canadees lichtelijk. Hierdoor raakte Hulkenberg enkele stukken van zijn voorvleugel kwijt en moest hij zijn collega's in de pitbox de allereerste ronde al aan het werk zetten. Uiteindelijk heeft hij zich terug weten te knokken naar een zestiende plaats, maar de Duitser heeft niet echt van zich kunnen laten horen. Kevin Magnussen daarentegen, startte op de vijftiende plek en wist door alle chaos die voor hem gebeurde meteen in de eerste ronde drie plekken te pakken. De Deense coureur reed uiteindelijk de hele race in een middenveldsgroepje, maar wist geen plekken meer te winnen. 

Haas F1 Team Media (LAT Images)

Hulkenberg: "Veel geleerd deze GP om te verbeteren"

Ondanks een tegenvallend resultaat, was Nico Hulkenberg wel goed te spreken over de nieuwe auto. "De snelheid was goed en we konden het gevecht aangaan met Williams, Sauber en VCARB", vertelt Hulkenberg. Met het oog alvast op de volgende Grand Prix, heeft de Duitser er veel vertrouwen in dat de auto alleen maar beter zal gaan worden. "We hebben deze GP veel geleerd om te verbeteren en om te optimaliseren. Jeddah is een heel ander soort baan met een heel ander karakter, dus de auto kan daar heel anders zijn", aldus Nico Hulkenberg.

Magnussen: "Ik kan eindelijk zelf het gedrag van de banden bepalen"

Magnussen was zelf erg tevreden over een goede, aanhoudende racepace. Waar de Haas normaal al onder de slijtage en verhitting van de banden bezwijkte, kon de auto nu goed stand houden en zich mengen in een gevecht op het middenveld. "We hebben een auto die beter met de banden om kan gaan, maar we moeten het wel op meer dan één baan laten zien", vertelt de Deense coureur. Magnussen hoopt daarmee dat het geen eenmalige actie van de nieuwe bolide was, maar dat de auto daadwerkelijk op alle banen de banden onder controle kan houden. "Ik kan eindelijk zelf het gedrag van de banden bepalen. Vorig jaar maakte het niet uit wat ik deed, toen sleten de banden altijd snel", sluit Kevin Magnussen mee af. 

Zie ook: Frédéric Vasseur: ‘’Achterstand op Red Bull is gehalveerd’’

Zie ook: Williams-coureurs worstelen met problemen tijdens Bahrein GP

Zie ook: Alpine-coureurs realistisch na lastige race in Bahrein: ''Moeten geduld hebben''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden