Williams-coureurs worstelen met problemen tijdens Bahrein GP

Singapore Alexander Albon

Williams-coureurs Logan Sargeant en Alexander Albon zijn beiden ontevreden na de Grand Prix van Bahrein. Ze eindigden beiden ver buiten de punten en hadden te kampen met een lastige FW46.

In het begin van de race kenden beiden coureurs een sterke start, waarbij zowel Albon als Sargeant posities veroverden. De coureurs zijn het erover eens dat de FW46 potentie heeft, maar worstelt met tal van technische problemen.

Sargeant bestempelt Bahrein-optreden als "ongelukkige ramp"

Sargeant kwalificeerde zich op vrijdag als achtiende, voor beiden Alpine-coureurs, maar eindigde de race als hekkensluiter nadat hij in ronde 10 buiten de baan terecht kwam.

Stuurproblemen tergde het weekend van de Williams-coureur in Bahrein, zo vertelt hij tegenover F1.com: "Het was gewoon frustrerend, gebeurde [vrijdag] ook in de kwalificatie. Gebeurde [tijdens de race] opnieuw. Dus we moeten duidelijk de kernoorzaak achterhalen, want het is niet opgelost."

"Ik had een goede eerste ronde, een goede openingsstint, het voelde alsof het mijn kant op kwam. Ik worstelde met de temperatuur van de power unit, dus ik kon niet dicht bij de auto's voor me blijven. Het was gewoon een beetje een ongelukkige ramp."

Rommelige P15 voor Albon

Ook voor Albon was het een weekend om te vergeten, en eindigde op de vijftiende stek. "We vochten met veel problemen, sommige elektronisch en de auto raakte oververhit. We konden niet dichtbij andere auto's blijven. Het was een beetje rommelig."

"Waarschijnlijk hadden we een auto die sneller was dan P15, maar tegelijkertijd waren we door alle vertragingen die we deze winter hebben gehad en het gebrek aan testen vorige week, een beetje onder voorbereid. Dat hebben we vandaag gemerkt. We hebben wat werk te doen, we moeten sterker terugkomen voor Jeddah."

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Leclerc na remproblemen: "Onmogelijk om in te rijden"

Lees ook: Max Verstappen: "Voelt speciaal om zo'n complete dag te hebben"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden