Frédéric Vasseur: ‘’Achterstand op Red Bull is gehalveerd’’

Ferrari 2024 Bahrein

Volgens Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft Ferrari 50% van de achterstand van vorig jaar ten opzichte van het team van Red Bull opgelost. De Fransman vindt het nog te vroeg om verdere conclusies te trekken over wat het betekent voor de positie van Ferrari in het nieuwe seizoen.

Hoewel Frédéric Vasseur niet al te optimistisch aan het nieuwe seizoen wilde beginnen, merkt de Fransman na de eerste race al dat de achterstand op Red Bull verkleind is ten opzichte van vorig jaar. Het team van Ferrari kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste race van het seizoen. ''Vergeleken met een jaar geleden hebben we in de race al 50% van het gat met Red Bull gecompenseerd, want toen zaten we op 50 seconden achterstand in de race. Het positieve is dat we in theorie pole position hadden kunnen pakken met de snelste ronde van Q2'', vertelt de Fransman aan Motorsport.com. Charles Leclerc reed in Q2 een 1:29.165, een rondetijd die slechts een fractie sneller was dan de snelste tijd van Max Verstappen in Q3. Toch ging Max Verstappen er uiteindelijk met de winst vandoor. Waar Carlos Sainz in 2023 nog bijna 50 seconden na Verstappen over de finish kwam in Bahrein, finishte de Spanjaard dit jaar 'slechts' 25 seconden achter Verstappen.

'Opnieuw te veel problemen'

Ondanks het verkleinen van de achterstand op Red Bull kreeg Ferrari te maken met problemen tijdens de race. Zo kreeg Charles Leclerc tijdens de race problemen met zijn remmen. ''Het probleem is dat die winst van 50% ten opzichte van Red Bull niet genoeg is en dat we dit weekend opnieuw te veel problemen hadden. We moeten het probleem met de remmen van Charles zijn auto oplossen. We hadden een enorm temperatuurverschil tussen de linker- en rechterrem, en onder het remmen blokkeerde de boel helemaal. Ik denk dat hij het heel goed heeft gedaan, omdat we de situatie vanaf de pitmuur konden beheersen en P4 veilig konden stellen. Eerlijk gezegd was ik tijdens de eerste stint niet erg optimistisch toen ik de situatie zag."

Voorzichtig optimistisch

Het tempoverschil met Red Bull blijft een punt van zorg voor Vasseur. De doorgemaakte ontwikkeling gedurende het afgelopen seizoen biedt echter wel hoop voor Ferrari. ''Een jaar geleden zaten we in de race op acht of negen tienden achterstand, en misschien hebben we dat gat dus nu met 50% gedicht. We zijn hier niet om alsnog op vier tienden achterstand te staan. Als je het vergelijkt met het herstel dat we het afgelopen seizoen hebben gehad en het feit dat we in het laatste deel van dat seizoen met Red Bull konden vechten, denk ik dat we wel een goede kans maken.''

Lees ook: Williams-coureurs worstelen met problemen tijdens Bahrein GP

Lees ook: Alpine-coureurs realistisch na lastige race in Bahrein: ''Moeten geduld hebben''

Lees ook: Yuki Tsunoda niet te spreken over positiewissel met teamgenoot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden