Bendsneyder loopt poleposition Moto3 net mis

170812_Oos_Moto3_Bendsneyder

Tot een halve minuut voor het einde van de kwalificatiesessie van de Moto3 had het er alle schijn van dat Bo Bendsneyder de eerste poleposition voor een Nederlandse motorcoureur in achttien jaar tijd zou opeisen. In de laatste ronde na het vallen van de vlag kwamen er echter nog vijf coureurs onder de tijd van Bendsneyder, die zodoende vanaf de tweede rij moet beginnen aan de Grand Prix van Oostenrijk morgenochtend.

Spa4-700x428
EPA PHOTO BELGA/OLIVIER MATTHYS/oma/kr
Het gevolg is dat Gabriel Rodrigo - 0,290 sneller dan Bendsneyder - voor de tweede keer in een week tijd vanaf poleposition start. Nadat de Argentijn in Brno al de snelste was, zette hij ook op de Red Bull Ring in Oostenrijk de beste tijd neer. Zijn RBA-teamgenoot Juanfran Guevara staat naast hem op de eerste rij. Aron Canet legde op het laatste moment beslag op de derde plaats.

Moto3-kampioenschapsleider Joan Mir leek tot kort voor het eind de tweede plaats in handen te hebben, maar zijn rondetijd werd geschrapt omdat hij buiten de tracklimits kwam. Mir viel daardoor terug naar de tiende plaats, net voor zijn belangrijkste concurrent Romano Fenati.

In de Moto2 pakte Mattia Pasini opnieuw poleposition. De Italiaanse veteraan was net iets sneller dan Franco Morbidelli en Alex Marquez. De Moto2-kwalificatie werd gekenmerkt door een bizarre crash in bocht 1 waarbij de Tech3-teamgenoten Remi Gardner en Xavi Vierge waren betrokken. Bij de crash van Gardner kwam een onderdeeltje van de motor los, waardoor Vierge een fractie later onderuit ging.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10156016827665769/

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen