Binotto blijft rustig na moeilijke thuisrace: Hebben een goede auto

25 apr 2022 door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Ferrari-teambaas Mattia Binotto gaat niet met de pakken neerzitten na een tegenvallende thuisrace op Imola, waarin Ferrari slechts met één auto punten pakte en het op geen enkel moment Red Bull lastig kon maken. "We hebben nog steeds een competitieve auto."

De verwachtingen waren hooggespannen. Ferrari schoot uit de startblokken dit seizoen, met twee overwinningen in drie races en hadden een gapend gat naar Mercedes en Red Bull in het constructeurskampioenschap. Ferrari hoopte op 'hun' Imola een vervolg te geven aan de goede start van het seizoen, maar kwam van een koude kermis thuis.

Tegenvallend resultaat

Max Verstappen pakte pole, won de sprintrace en het hoofdmenu op zondag, voor Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Ferrari-coureur Carlos Sainz werd bij de start van de race al uitgeschakeld, nadat Daniel Ricciardo hem omtikte in Tamburello en dus moest Charles Leclerc de eer hoog houden. Maar de Monegask was te gretig, ging teveel over de kerbs bij Variante Alta en spinde van de baan. Hij hield zijn auto wel aan de praat, maar moest nieuwe banden halen en werd uiteindelijk zesde. Dat was niet het resultaat waar Mattia Binotto op hoopte.

"Het hoort bij racen dit soort wedstrijden", stelt Binotto nuchter"Sommige races gaan gewoon niet goed en dat was vandaag. Maar we hebben nog steeds gewoon een competitieve auto en moeten optimistisch blijven", tekende de in Zwitserland geboren Italiaan op bij Sky Sports F1

Ferrari Imola

Pitstop

Ferrari koos er voor om de aanval te kiezen om Sergio Pérez te verschalken en dus riepen ze Leclerc naar binnen voor zachte banden. Red Bull reageerde daar onmiddelijk op en zo bleef Pérez tweede. Die extra pitstop was echter niet bedoeld om de snelste raceronde neer te zetten, zegt Binotto. "Het was de beste optie voor ons. We wilden een nieuwe kans hebben om Pérez in te halen. We wisten dat Red Bull zou reageren, maar op deze manier zou Charles een nieuwe aanval kunnen inzetten", aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Carlos Sainz: Boeten voor andermans fout

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik moet me verontschuldigen bij Sainz

Lees ook: Charles Leclerc steekt hand in eigen boezem

25 apr 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen