Bird klopt Wehrlein in ePrix Santiago, Frijns vijfde

SamBird

Sam Bird heeft de ePrix in het Chileense Santiago op zijn naam geschreven. De Brit profiteerde op het stratencircuit van een uitvalbeurt van Sebastien Buemi en bleef Pascal Wehrlein nipt voor. Robin Frijns eindigde na een sterke inhaalrace als vijfde.

Bird pakte ten koste van Jerome d'Ambrosio de leiding in de WK-stand. Ook Frijns klom een aantal plaatsen en staat nu gedeeld derde.

IMG_9569-1024x768
Het nog te bouwen Pradera Verde Racing Circuit

Het verhaal van de de dag speelde zich al af voor de race. Polesitter Lucas di Grassi werd een uur voor aanvang naar de laatste plaats gezet omdat zijn in-lap tijdens de kwalificatie te langzaam was. Een nieuwe regel met een zware sanctie, waar de voormalig Formule 1-coureur van Virgin het totaal niet mee eens was.

Door die straf schoof Frijns op van de zestiende naar de vijftiende plek op de startgrid. De Nederlander had een aardige start en klom binnen een ronde naar P13. Vervolgens profiteerde hij van een aantal incidenten waarna hij de top tien binnenreed. Halverwege lag Frijns zelfs al op achtste plaats.

Vandoorne in de muur

Kort daarna zorgde Stoffel Vandoorne voor een full-course-yellow. De Belg reed onhandig de muur in en liet een hoop puin achter op het circuit.

Toen de baan weer werd vrijgegeven zorgde Sebastien Buemi voor reuring. De Zwitser, die de pole door de straf van Di Grassi in zijn schoot geworpen had gekregen, raakte de muur en moest zijn bolide stallen in de pitbox.

Bird kreeg daardoor de leiding in handen en gaf die positie niet meer weg. Wehrlein mocht op de tweede plaats voor het eerst in zijn loopbaan naar het Formule E-podium, Alexander Sims completeerde de top drie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen