Bizarre tijdstraf voor Brendon Hartley

hartley

De wedstrijdleiding heeft na afloop van de Grand Prix van Bahrein tijdstraffen uitgedeeld aan Sergio Perez (Force India) en Brendon Hartley (Toro Rosso). De coureurs kwamen zondag in de eerste ronde van de race in elkaars vaarwater: een kleine touche leverde Perez een 'spin' en Hartley een stop-and-go-penalty van 10 seconden op.

Maar na nu blijkt hadden de Mexicaan en de Nieuw-Zeelander het ook al tijdens de installatieronde vóór de race met elkaar aan de stok.

Tijdstraf

Volgens de wedstrijdleiding zou Perez zijn naaste belager tijdens de warming-up hebben ingehaald, vrijwel de hele ronde voor de Toro Rosso-coureur hebben gereden en pas op de startstreep zijn eigen positie hebben ingenomen. Dit is in strijd met de regels en dus krijgt de Mexicaan hiervoor een tijdstraf van 30 seconden. De straf betekent dat Perez in de einduitslag terugvalt van P12 naar P14.

Tot zoverre is alles duidelijk, maar het bizarre is dat Hartley voor hetzelfde incident ook een straf van 30 seconden heeft gekregen. De reden: Hartley zou er tijdens de installatieronde te weinig aan hebben gedaan om Perez terug in te halen toen die hem voorbij was gereden. Hartley valt door de extra 30 seconden terug naar P15.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen