Bottas: Alfa Romeo moet foutloos zijn om punten te pakken

door Patrick Wuite
Bottas Norris Belgie 2023

Valtteri Bottas denkt dat Alfa Romeo op de toppen van zijn kunnen moet presteren om in de laatste tien races van het seizoen punten te pakken. "Als je punten wil pakken, moet je operationeel gezien foutloos zijn dit jaar", stelt de Fin.

Voor Alfa Romeo is het tot op heden een teleurstellend seizoen. Vorig jaar werd het team uit Zwitserland keurig zesde in het kampioenschap met 55 punten, maar nu staat de teller halverwege op slechts 9 punten en een negende plaats in het constructeurskampioenschap. Desalniettemin heeft het team het nodige vertrouwen. Er komen namelijk updates aan, maar wil Alfa Romeo echt punten pakken dan moet het foutloos zijn, stelt Valtteri Bottas.

"Tuurlijk is pure snelheid belangrijk, maar operationeel gezien moet je foutloos zijn tegenwoordig om punten te pakken. Dat is het doel, want bijvoorbeeld in Spa waren we een beetje slordig in de kwalificatie. We zaten niet goed met de timing bijvoorbeeld", vertelt Bottas aan RaceFans. 

Bottas Vrijdag Monaco

Voor het raceweekend in Zandvoort heeft de Fin het nodige vertrouwen. "Op papier moet dit circuit ons wel liggen. Ik kijk er dus naar uit", aldus de oud-Mercedes-coureur.

Lees ook: Szafnauer haalt uit naar Renault na gedwongen vertrek

Lees ook: Pierre Gasly niet tevreden halverwege 2023: Veel pech

Lees ook: Koning van de Race: Verstappen, Leclerc, Piastri

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden