Brawn: ''Geen nieuwe motorfabrikanten in F1 voor 2026''

racefansdotnet-20190907-152239-21

Ross Brawn heeft toegegeven aan Autosport dat er geen nieuwe motorfabrikanten zich zullen aansluiten bij de Formule 1 tot de regels in 2026 gaan veranderen. Hij benadrukt ook dat de opties om voor welk format te kiezen nog steeds wijd openstaan. 

Volkswagen/Audi heeft het Formule 1-programma eerder afgewezen en Brawn verwacht niet dat andere merken op dit moment daar wel interesse in hebben onder de huidige regelgeving, die minstens tot 2025 geldt. De hoop is om daarna met een nieuw format andere fabrikanten aan te zullen trekken, die zich bij Mercedes, Ferrari, Renault en Honda zullen aansluiten.

''Met de FIA ​​en met de fabrikanten kijken we nu hoe de volgende aandrijflijn eruit zou moeten zien'', begint Brawn. ''Ik denk dat dat de kans is om nieuwe fabrikanten erbij te betrekken en we moeten daarvoor een goed format vinden. We kijken naar wat volgens ons een relevante aandrijflijn is voor die periode.

''We weten wat de doelstellingen zijn: relevantie, de economie ervan en het moet een goede racemotor zijn. We weten wat we willen bereiken, we hebben nog niet bepaald hoe dat zal zijn. We blijven geloven dat er alternatieve benaderingen zijn voor oplossingen voor de toekomst. We denken niet dat er één oplossing is. Duurzame brandstoffen zijn belangrijk voor ons, want welke motor we ook hebben, dat zal er een groot deel van uitmaken'', besluit Brawn.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden