BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

WilliamsF1_51138_HiRes

Eindelijk is het officieel: Alexander Albon zal in 2022 definitief terugkeren in de Formule 1 bij het team van Williams! Hij zal daar plaatsnemen in het stoeltje dat is vrijgekomen door het vertrek van George Russell naar Mercedes. Nicholas Latifi heeft bijgetekend voor volgend jaar en zal dus de teamgenoot van Albon zijn.

Albon keert terug naar de Formule 1 na een jaar als DTM-coureur en de reservecoureur voor Red Bull en AlphaTauri. Voor Latifi zou dit zijn vierde jaar bij het team van Williams zijn. Jost Capito is in ieder geval blij met de terugkeer van de oud Red Bull-coureur: "Alex is een van de meest opwindende jonge talenten in de autosport en heeft een grote hoeveelheid F1-ervaring uit zijn tijd bij Red Bull. Zijn meerdere podiumplaatsen benadrukken zijn snelheid als coureur en we weten dat hij zich meteen thuis zal voelen bij het team van Grove."

"Latifi is indrukwekkende F1-coureur"

Over Latifi is de teambaas van Williams ook nog steeds tevreden en hij stelt dat de Canadees nog steeds indruk maakt op het team qua toewijding en positieve houding. "Hij is zich gedurende zijn tijd bij Williams blijven ontwikkelen en is uitgegroeid tot een indrukwekkende F1-coureur."

Latifi reageerde eerder al enorm positief over het vertrek van zijn huidige teamgenoot George Russell naar Mercedes. De Canadees gunt de Brit het stoeltje van harte. En gelukkig voor Latifi hoeft hij Russell niet te missen. Hij voelt zich bevoorrecht om nog een jaar langer door te gaan met Williams, vooral omdat hij het team stappen vooruit ziet maken. "Het doel is om door te gaan met het maken van kleine verbeteringen, zodat we volgend jaar allemaal kunnen profiteren van de kans die we hebben."

Alex Albon / Nicholas Latifi / Williams Racing / 2021
Foto: Williams Racing Photos

"Terugkeer naar F1 is nooit zeker"

Ook Albon kijkt uit naar zijn terugkeer in de Formule 1. "Als je een jaar uit de F1 neemt, is het nooit zeker dat je terugkeert. Ik ben daarom Red Bull en Williams enorm dankbaar voor hun vertrouwen en hun hulp op mijn reis terug naar de grid. Ik kijk ernaar uit om ze verder te helpen in 2022."

Ook Red Bull reageert enthousiast op het nieuws over hun reservecoureur. Ondanks het feit dat de line-up voor Red Bull al vaststond keek het team graag verder met de Thaise coureur naar een plekje voor hem op de grid. "Alex is dit jaar een enorm waardevolle aanwinst geweest in zijn rol als test- en reservecoureur. Voor zijn carrière was het belangrijk om niet nog een seizoen Formule 1 te missen. Met deze kans kunnen we zijn vooruitgang op de voet volgen", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

Nu de stoeltjes bij Williams voor 2022 ook bekend zijn is er nog maar één plek onzeker en dat is die van Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo. Het is namelijk ook nog niet zeker of de Italiaan zijn plaats gaat houden. In ieder geval zien we Alex Albon in 2022 terugkeren naast Nicholas Latifi bij Williams.

Lees ook: BREAKING: George Russell naar Mercedes in 2022

Lees ook: BREAKING: Gasly en Tsunoda blijven in 2022 bij AlphaTauri

Lees ook: BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden