Brendon Hartley baalt nog steeds van Bahrein

1920x1080-Brendon-Hartley-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Monaco-2018

Met slechts één punt uit zes races voldoet Brendon Hartley tot nu toe niet aan de verwachtingen. Zijn positie bij Scuderia Toro Rosso leek onder druk te staan. De geruchten gingen dat de Nieuw-Zeelander zou worden vervangen, maar vooralsnog zit Hartley in Canada achter het stuur van de Toro Rosso.

"Je kan stellen dat dit niet de beste start was", zegt Hartley in gesprek met Autosport over de eerste races van het seizoen. "Maar als ik terugkijk naar de eerste drie races, in twee van die drie races versla ik mijn teamgenoot tijdens de kwalificatie."

Gefrustreerd over Bahrein

Hartley baalt met name van de race in Bahrein. Terwijl teamgenoot Pierre Gasly als vierde finishte, reed de Nieuw-Zeelander buiten de punten. "Ik ben enorm teleurgesteld dat ik er niet in ben geslaagd te profiteren van de sterke auto die we toen hadden."

Hij hoopt het tij te kunnen keren in Montreal, maar Hartley beseft dat hij voor een lastige taak staat. "Het is een continu leerproces. In de Formule 1 veranderen de doelen van week tot week en hebben we doorlopend updates."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen