Carey wil eind juni Formule 1-kalender compleet hebben

chas_carey

Chase Carey wil eind juni een vernieuwde en complete Formule 1-kalender naar buiten brengen. Carey gelooft er nog steeds in om een kalender te kunnen presenteren met vijftien tot achttien races.

Dinsdag werd een eerste deel van de Formule 1-kalender voor 2020 gepresenteerd. 7 juli gaat de eerste race van het seizoen plaatsvinden in Oostenrijk op de Red Bull Ring, wat de aftrap moet zijn voor het Europese seizoen.

Het coronavirus heeft het Formule 1-seizoen platgelegd en veel Grands Prix zijn niet door gegaan. Dit heeft veel financiële gevolgen en die treffen ook de Formule 1, waardoor er nu nieuwe reglementen zijn opgesteld. Carey geeft aan dat het een erg drukke tijd is.

''Het is druk geweest'', geeft Carey aan bij Formula 1. ''Ik voel me goed over de vooruitgang die we hebben geboekt, maar er wordt nog steeds hard gewerkt. De afgelopen jaren waren we vrij duidelijk dat we brede doelen hebben, om de concurrentie beter te maken, de actie te verbeteren en om voor iedereen een gezondere business te maken.''

Carey is nog steeds van overtuigd om minimaal vijftien races te kunnen organiseren dit jaar.

''We voelen ons er goed bij'', zegt hij. ''We bevinden ons in onbekende wateren. We blijven zeker een gebrek aan zicht hebben na een vrij kort tijdsbestek. We zijn betrokken bij al onze promotors en we hebben actieve discussies met ze. Ze hebben allemaal moeite om dezelfde zichtbaarheid te hebben over de situatie.

''We gaan op dit moment geen deadline geven. Met de soepele situatie zou een deadline druk creëren die misschien niet juist en realistisch is voor de situatie, dus we denken in doelen. Ons doel zou zijn om voor eind juni, zo niet de rest van de kalender af te ronden. We weten wat we willen proberen.''

Mochten bepaalde races toch niet gaan lukken heeft Carey opties achter de hand.

''We hebben andere opties als sommige dingen niet samenkomen. We verwachten wel dat er races op de kalender staan ​​die waarschijnlijk niet zullen plaatsvinden. Ik denk dat we zeker andere opties hebben'', besluit hij.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden