Ferrari tweede team dat nieuw Concorde-akkoord tekent

20041-hungarian-gp-race1

Het team van Ferrari is het tweede team na McLaren, dat akkoord is gegaan met het nieuwe Concorde-akkoord. De Scuderia blijft tenminste tot 2025 actief als renstal in de Formule 1. 

Het Concorde-akkoord is het commerciële verdrag dat de tien teams aan de F1 verbind. Het 'oude' akkoord loopt dit jaar af. Eerder vandaag maakte McLaren bekend als eerste team akkoord te zijn gegaan met het nieuwe Concorde-akkoord.

Louis Camilleri, CEO van Ferrari, vertelt op de website van Ferrari erg tevreden te zijn met het nieuwe akkoord: ''We zijn verheugd dat we ons opnieuw hebben aangemeld voor wat algemeen bekend staat als het Concorde-akkoord, die de Formule 1 voor de komende vijf jaar zal reguleren'', begint Camilleri.

''Het is een belangrijke stap om de stabiliteit en groei van de sport te verzekeren. We hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking met de FIA ​​en Liberty Media, de Formule 1 nog aantrekkelijker en spectaculairder kan maken, terwijl de status van de ultieme technologische uitdaging behouden blijft. Racen zit in het DNA van Ferrari en het is geen toeval dat de Scuderia het enige team is dat heeft deelgenomen aan elke editie van het FIA Formule 1 wereldkampioenschap en een essentieel onderdeel wordt van zijn succes. Zowel vandaag als in het verleden en vooral in de toekomst."

Jean Todt (FIA) en Chase Carey (Liberty Media) zijn blij dat het meest succesvolle team behouden blijft voor de sport: ''Dit is het toppunt van de autosport en het is logisch dat het meest succesvolle team ooit in deze serie behouden blijft. Ferrari is altijd een hoofdrolspeler geweest en zal dat nog vele jaren blijven'', vertelt Todt.

''Ferrari en Formule 1 gaan sinds 1950 hand in hand en we zijn blij dat deze relatie nog lang zal voortduren, aangezien het deel uitmaakt van het DNA van deze sport'', gaat Carey verder. ''Nu gaan we samenwerken om ervoor te zorgen dat de Formule 1 nog spectaculairder en aantrekkelijker wordt voor de honderden miljoenen fans van over de hele wereld die van deze sport houden'', besluit Carey.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen