Carlos Sainz: "Had best mogelijke start"

21048-scuderia-ferrari-russian-gp-sunday

Na aanvang van de race was het Carlos Sainz gelukt om de leiding over te nemen bij de Grand Prix van Rusland. Toch hield hij het niet lang vol in de leidende positie en werd hij weer ingehaald door Lando Norris. De Spanjaard viel verder terug door problemen met de banden, maar uiteindelijk hielp de regen aan het einde van de race hem naar een derde positie. 

"Het was de beste start die mogelijk was en ik slaagde erin om géén posities te verliezen. Mijn inhaalmanoeuvre in de tweede bocht op Lando werkte ook perfect", vertelde Sainz. Helaas had de Spanjaard problemen met het onderhouden van zijn banden, waardoor hij al vroeg in de race een pitstop moest maken. "We gingen al vroeg naar de harde banden en bandenmanagement was daarom heel erg van belang. Het was erg tricky."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

'Last van graining'

Als leider van de wedstrijd kreeg Sainz al snel last van graining aan zijn banden. Hierdoor verloor hij zijn eerste positie en zakte hij verder terug gedurende de race. Even leek het erop dat een podiumplek niet meer haalbaar was, maar de regen bracht hem geluk. Het gaf de Spanjaard de mogelijkheid om zijn slicks, waar hij al veel rondes op gereden had, in te wisselen voor intermediates. "Gelukkig hebben we een P3 binnen kunnen slepen ondanks alle obstakels. De beslissing om naar binnen te gaan hebben we op het juiste moment genomen." Wel vindt Sainz dat er nog een hoop werk aan de winkel is gezien de problemen. "De volgende keer als we aan de leiding liggen, moeten we ervoor zorgen dat we geen last meer hebben van problemen met de banden en met topsnelheid."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Lees ook: Norris: "Wisten niet dat regen toe zou nemen"

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

Lees ook: Aston Martin-coureurs buiten de punten na touché

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden