Carlos Sainz: "Het is een goede reeks races geweest"

Carlos_Sainz_JAPAN_suzuka-2023-zondag

Carlos Sainz finishte de Grand Prix van Japan op de zesde plaats. Dezelfde plek als waar hij zich voor kwalificeerde. Na de winst in Singapore en een podiumplaats in Italië kijkt de Spanjaard met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. 

De winst van het afgelopen weekend zorgde voor meer zelfvertrouwen binnen het team van Ferrari. Ondanks dat waren de coureurs niet geheel tevreden met de snelheid van de auto tijdens de kwalificatie. “Ik denk dat ik vandaag weer in mijn ritme kwam. Ik had een zeer goede racesnelheid en kon goed met de banden omgaan. Het was goed dat ik mezelf na een lastige kwalificatie vandaag weer op tempo te krijgen. Het is een goede reeks races geweest, nu is het tijd om op te laden voor Qatar”, legt de Spanjaard uit aan F1.com

 

 

Ferrari en Mercedes strijden in het constructeurs kampioenschap

De teams van Mercedes als Ferrari waren aan elkaar gewaagd tijdens de race in Suzuka. Ondanks de snelheid van de Ferrari wist Lewis Hamilton zijn positie voor Sainz te behouden. “We hadden vandaag een goede race, goede snelheid. Voor mij gaat het om de tweede pitstop, het kostte ons de positie ten opzichte van Lewis. Maar ik voelde me de hele race comfortabel, was snel en had een goede start, dus over het algemeen ben ik tevreden”, verklaart Sainz bij F1.com. Voor Ferrari is de afgelopen periode belangrijk geweest. De resultaten van de afgelopen periode zorgen ervoor dat het team nog kan strijden voor de tweede plaats in het constructeurs kampioenschap. Momenteel is deze plek in handen van Mercedes.

 

Lees ook: Beide Williams-coureurs hebben Grand Prix van Japan niet uitgereden door schade

Lees ook: Aston Martin: Er was meer mogelijk met onze snelheid

Lees ook: Sergio Pérez na afloop: Het was een verschrikkelijk weekend voor mij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden