Beide Williams-coureurs hebben Grand Prix van Japan niet uitgereden door schade

williams 2023 suzuka zaterdag

Zowel Logan Sargeant als Alexander Albon hebben hun auto vroegtijdig in hun garage moeten parkeren. Beide auto's hadden te veel schade om verder te kunnen rijden. "We hebben nog wel gekeken om verder te rijden, maar we hadden te veel schade", zegt Albon na afloop bij F1.com.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie crashte Logan Sargeant zodanig hard dat hij vanuit de pit-lane moest starten. Alex Albon mocht vanaf een 13e plek vertrekken. "De eerste paar ronden waren vrij hectisch", zegt Sargeant tegenover F1.com. In de eerste ronde had Alex Albon contact met Bottas waar hij schade aan over heeft gehouden. Hij gaf na afloop aan dat hij eigenlijk dacht dat hij gelijk klaar zou zijn maar dat ze daarna hebben gekeken of ze nog verder konden rijden. "De auto's zijn natuurlijk vrij sterk maar helaas niet sterk genoeg voor dit soort contacten", zegt Albon teleurstellend bij F1.com. Logan Sargeant was ook zeer teleurgesteld na afloop van zijn race. Hij heeft twee penalties ontvangen en daarnaast hebben beide auto's schade. "Gewoon doorgaan en hopen dat de volgende race beter gaat", zegt Sargeant bij F1.com.

 

 

'Punten halen was zeker mogelijk'

Na afloop geeft Alex Albon toe dat het behalen van punten zeker wel mogelijk was. "Als ik zie dat bijvoorbeeld Pérez een DNF heeft en als het daarbij was gelukt om één van de Alpines voor te blijven, dan was punten halen best wel gelukt". Gedurende het seizoen heeft Alex Albon al heel wat punten bij elkaar kunnen rijden en hopelijk in de aankomende races komen daar nog wat punten bij.

 

Lees ook: Dominante Max Verstappen wint de Grand Prix van Japan

Lees ook: Lando Norris pakt P2 op Suzuka: We komen dichterbij

Lees ook: Oscar Piastri: Podium voelt heel speciaal

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden