Carlos Sainz in zak en as na nieuwe klap

Carlos Sainz Austin 2022

Carlos Sainz is zwaar teleurgesteld nadat zijn kans op een goed resultaat na één bocht in rook opging. De Spanjaard werd omgetikt door George Russell in de eerste bocht en viel vervolgens in de pitstraat uit. "Dit past echt bij mijn seizoen."

Sainz pakte zaterdag nog een hele knappe pole position, maar raakte binnen enkele meters de leidende positie aan Max Verstappen kwijt. Het leek erop dat Sainz veilig als tweede door de eerste bocht zou komen, maar George Russell verremde zich en tikte de Ferrari om. Sainz kon terugrijden naar de pitstraat, waar een waterlek werd ontdekt en dus zat de race van de nummer vijf van het kampioenschap er na één ronde op. Russell werd als schuldige aangewezen en kreeg een tijdstraf, maar door het incident heeft de Ferrari-coureur niet de kans gekregen om zijn pole position te verzilveren en dat doet veel pijn bij de Spanjaard.

Carlos Sainz VS 2022

"Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik werd geraakt door een Mercedes, terwijl ik met Max aan het vechten was. Ik kon terugrijden naar de pitstraat, maar de auto was zwaar beschadigd", vertelt een teleurgestelde Sainz aan F1.com. "Ik denk dat we de pace hadden en dat had het een interessante race zou worden, maar dit past echt bij mijn seizoen, maar ik geef niet op en blijf vechten tot het einde van het jaar", aldus de Ferrari-piloot. 

Lees ook: George Russell: Ik heb zijn race verpest

Lees ook: Sergio Perez blij met constructeurstitel

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden