George Russell: Ik heb zijn race verpest

George Russell Amerika 2022

George Russell vindt dat hij de race van Carlos Sainz heeft verpest, nadat hij de Spanjaard in de rondte tikte kon hij niet meer verder. Russell vervolgde zijn race met schade, mede daardoor is hij slechts vijfde gefinisht. Dit laat Russell weten tegenover F1.com.

George Russell is tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten als vijfde over de finish gekomen. De Brit had tijdens de eerste ronde een incident met Carlos Sainz. Hier heeft hij schade aan overgehouden, wat de rest van de race invloed heeft gehad. Hij vindt zelf dan ook dat hij de race van Sainz heeft verpest, want die kon niet meer verder. Bovendien had Russell geen pace tijdens de race, dus was het een kwestie van de auto thuisbrengen. 

Incident Carlos Sainz

Tijdens de eerste ronde in de eerste bocht hadden Russell en Sainz contact. Sainz werd in de rondte getikt en kon niet meer verder, Russell had schade aan zijn neus, maar vervolgde zijn weg. Russell biedt zijn excuses aan voor deze actie en vindt dat hij zijn race heeft verpest. "Ik bied mijn excuses aan aan Carlos, je wil natuurlijk niet betrokken zijn bij zo’n incident. Ik heb zijn race verpest. Ik was gefocust op de drie auto’s om mij heen en had verwacht dat Sainz aan de buitenkant van Verstappen zat, dus ik remde vrij laat. Maar toen zag ik Sainz en was het eigenlijk te laat", aldus Russell.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Na het incident lukte het Russell niet meer om echt mee te komen in de race. De schade bleek een grotere rol te spelen dan verwacht en ook het gebrek aan pace speelde mee. "Daarna was het een kansloos weekend voor mij. Ik heb totaal geen pace. De schade heeft ook een rol gespeeld, die bleek meer te zijn dan we hadden verwacht. Het enige wat ik kon doen is de auto thuisbrengen."

"Duidelijk waar de problemen vandaan komen"

Mercedes heeft al heel het seizoen last van problemen die ze maar niet opgelost krijgen. Voor Russell is het wel duidelijk waar de problemen vandaan komen. "Het is duidelijk waar de problemen vandaan komen, zeker in deze omstandigheden. We hebben wel geleerd waar we zwakker en sterker zijn dan Red Bull", vertelt de Mercedes coureur. Hij maakt zich er geen zorgen om, want de grote problemen die ze hadden zijn ontstaan door het unieke circuit in Austin. "Ik maak me er geen zorgen om, want dit is een uniek circuit met veel hobbels en wind. Alleen tijdens de race was er geen pace, tijdens de kwalificatie en de vrije trainingen wel, we moeten gaan uitzoeken waarom dat is."

Lees ook: Max Verstappen: Het is een zwaar weekend geweest

Lees ook: Lewis Hamilton: De Red Bulls waren té snel vandaag

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld ondanks inhaalrace: We hadden de pace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden