Carlos Sainz wijt terugval Renault aan motor

Carlos-Sainz

De mindere fase waarin Renault zich momenteel bevindt, is te wijten aan de trage ontwikkeling van de motor. Dat zegt Carlos Sainz in gesprek met Autosport. Na een goede seizoenstart waarin de renstal de middenmoot aanvoerde, is Renault de laatste races teruggezakt.

Dat heeft volgens de Spanjaard niet alleen te maken met de concurrentie die updates aan de auto doorvoeren, maar ook omdat Renault wegens betrouwbaarheidsproblemen heeft besloten niet de C-spec krachtbron te gebruiken hoewel Red Bull Racing heeft aangetoond dat de nieuwe Renault-motor veelbelovend is.

Niet de gewilde topsnelheid

"We hadden niet verwacht dat Ferrari en Mercedes gedurende het jaar zoveel progressie zouden boeken", zegt Sainz. "We dachten dat de B-spec voldoende zou zijn, maar we hebben gezien dat dit niet zo is. We hebben ons chassis ontwikkeld en het chassis is waarschijnlijk niet eens zo slecht, maar qua topsnelheid staan we nog niet waar we willen zijn."

"We hebben meer vermogen nodig. Dat hebben we niet en dat krijgen we op een of andere manier ook niet. Om in Japan in Q3 te komen hadden we alleen maar meer power nodig. Honda heeft aangetoond dat het mogelijk is."

Sainz staat achter teambeslissing

Al met al denkt Sainz niet dat Renault beter af is met de motorupdate. "Als het op betrouwbaarheid aankomt niet. Het team is er zeker van dat we met onze brandstof niet betrouwbaar genoeg zouden zijn geweest. Ik sta volledig achter het team welke beslissing ze ook nemen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen