Carlos Sainz: Silverstone gaat uitdagend worden

door Zus Veldkamp
carlos sainz canada 2022

Silverstone gaat een uitdagend circuit worden volgens Carlos Sainz. Hij denkt dat er nog wel eens onverwachte dingen kunnen gebeuren, zeker met de regen op komst. De laatste sterke races hebben hem een boost gegeven. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Na Canada voelt Carlos Sainz zich een stuk zekerder in de auto, hij hoopt dan ook dat hij dat op Silverstone kan laten zien. Tijdens een routinecheck is wel een probleem met de brandstofpomp gevonden en daarom is zijn chassis vervangen.

"Ik heb een paar sterke weekenden gehad"

Het seizoen begon niet goed voor de Spanjaard. Waar Charles Leclerc de Ferrari F1-75 als een boek kan lezen, lukte dat bij Sainz niet. De afgelopen weekenden wordt hij steeds zekerder in de auto. Tijdens de race in Canada wist hij zelfs met Max Verstappen te vechten om de leiding in de race. Hij heeft er zin in en die race heeft hem een boost gegeven."Ik heb er zeker zin in en dat komt niet alleen door Canada, maar ook door Baku en Monaco. Ik heb een paar sterke weekenden achter de rug", aldus Sainz. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Voor Sainz gaat het ook een test worden om te kijken hoe ver hij progressie heeft geboekt. Silverstone lijkt qua karakteristieken op Barcelona, waar Sainz het lastig mee had. "Silverstone is een baan die waarschijnlijk uitdagender gaat zijn, deze ligt qua circuit iets dichter bij Barcelona. Daar worstelde ik. Het gaat een goede test worden om te kijken in hoeverre ik progressie heb geboekt en hoeveel de auto verbeterd is. Sinds Monaco zit ik er dichter bij en ik voel me meer op m'n gemak in de auto."

Geduldig zijn

Om zijn eerste zege te behalen moet Sainz geduldig zijn. Hij heeft een aantal keer kunnen ruiken aan de overwinning, maar moest het iedere keer afleggen tegen een snellere coureur. "De keren dat ik in de buurt zat heb ik alles gegeven en geprobeerd. Ik moet geduld hebben. Ik moet er niet per se op jagen, dan denk ik dat het vanzelf komt", vertelt Sainz. Door zich te richten op het winnen van races denkt Sainz dat het hem terug in het gevecht brengt, maar hij wil ook weer constanter worden. "Ik richt me op het winnen van races. Dat is wat me in het gevecht gaat terugbrengen. Ik focus me race per race op het podium en de zege. Ik moet weer de constante Carlos worden."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Alexander Albon met grote update richting Silverstone

Lees ook: Max Verstappen keurt racistische uitspraken Piquet en Vips af

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden