Carlos Sainz wijt crash met Piastri aan 'gebrek aan ervaring'

door Frederique van Grinsven
220048-scuderia-ferrari-belgian-gp-2022-race-1_4cda62b1-c932-477e-ac06-e870602baeb5

Carlos Sainz viel voortijdig uit tijdens de Grand Prix van België. In de eerste bocht liep de Ferrari-coureur schade op nadat Oscar Piastri hem probeerde aan de binnenkant te passeren.

"Ik ging in de aanval met Lewis bij bocht één, en ik had de inhaalactie vrijwel voltooid, toen voelde ik contact aan de achterzijde rechts." zegt Sainz na afloop tegenover F1.com.

Leidt altijd tot crash

Na 24 frustrerende rondes, waarin Sainz door schade aan de zijkant volledig terugviel, riep zijn team hem eindelijk naar binnen. "Als je mijn eerlijke mening wilt: ik denk dat Oscar een beetje optimistisch was door met drie auto's naast elkaar bocht één in te willen gaan. Als je kijkt naar de afgelopen zeven of acht jaar, heeft iedereen die deze inhaalactie heeft geprobeerd, nooit echt succes gehad en heeft het altijd tot een crash geleid. Dus ik weet het niet, misschien een gebrek aan ervaring."

"Een race-incident dat ons de race kostte. Erg gefrustreerd omdat de snelheid van de auto er goed uitzag. Maar dit is racen en zo gaat het soms."

Lees ook: Max Verstappen: Opnieuw echt van genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Moeilijke periode overwonnen

Lees ook: Charles Leclerc: Nog veel werk te doen

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden