Charles Leclerc: Charles 2.0 niet het geval

door Jacobine van den Berg
3639737

Charles Leclerc heeft een zeer goede start van nieuwe seizoen. Sommige mensen spreken over de Monegask alsof hij een nieuwe versie van zichzelf is geworden ten opzichte van vorige seizoenen. De Ferrari-coureur is het zelf totaal niet eens met die strekkingen en vindt dat hij met een stijgende lijn gegroeid is.

Het seizoen is voor Leclerc erg goed begonnen. De Ferrari-coureur heeft een goede auto en maakte indruk door te winnen in Bahrein en ook in Saoedi-Arabië mocht hij op het podium stappen.

Oneens

Volgens de Monegask is er veel te doen over het feit dat er dit seizoen een 'Charles 2.0' op de grid zou staan, maar daar is hij het niet mee eens. "Iets wat ik overal zie en wat mij niet bevalt, is dat ik nu ‘Charles 2.0’ ben. Dat is niet het geval”, maakt Leclerc duidelijk voorafgaand aan het raceweekend in Melbourne.

“Ja, ik ben van jaar tot jaar gegroeid, maar dat ging lineair. Ik hou er ook niet van om geluk erbij te betrekken, maar vorig jaar heb ik met name in twee races veel waardevolle punten heb verloren zonder dat ik daar echt iets aan kon doen. Uiteindelijk heeft mij dit veel gekost", citeert Motorsport.com.

Australie - Ferrari

Opvallender

Leclerc benoemt ook een andere reden. "Daarnaast merkt niemand het op als je heel goed presteert, maar om de vierde of zevende positie vecht. Dat maakt het lastig. Natuurlijk ben ik waarschijnlijk nog beter nu ik om overwinningen vecht, want dit is wat ik graag doe. En het is geweldig om weer in deze positie te zijn. Maar over het algemeen was het van jaar tot jaar een lineaire groei en geen enorme stap.”

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden