Charles Leclerc: De balans in de auto is enorm slecht

Leclerc zaterdag Zandvoort 2023

Charles Leclerc kende geen makkelijke kwalificatie. De Monegask crashte zijn auto in Q3 en kon niet meer verder. Dit komt volgens de coureur omdat de balans in de auto het hele weekend al niet werkt. Waar het probleem vandaan komt kan Leclerc niet zeggen. 

Charles Leclerc heeft een lastige kwalificatie gehad. Halverwege Q3 crashte de monegask zijn auto. Hij wilde niet insturen en reed vol de bandenstapel in. Een probleem wat komt door een onjuiste balans in de auto. Iets waar Leclerc al het hele weekend problemen mee heeft.  Waar het probleem vandaan komt kan Leclerc niet zeggen, wel is het iets wat voor de race opgelost moet worden.

Vol gas

Nadat de eerste rode vlag in Q3 voorbij was reed Leclerc twee opwarmrondes. Hiermee hoopte hij vol gas te kunnen gaan, echter verliep dat heel anders. De auto stuurde niet in en hij crashte zijn rode bolide in de bandenstapel. "Ik had twee opwarmrondes gehad en probeerde vol gas te gaan. Dat ging anders dan gepland, ik kwam in de bandenstapel terecht", aldus Leclerc tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Problemen met balans

Het hele weekend ervaart Ferrari al problemen bij beide coureurs. Leclerc heeft vooral problemen met de balans in de auto. Hierdoor haalde hij de bocht niet en crashte. "De balans in de auto is enorm slecht en de auto is lastig te besturen. Dan verloor ik de voorkant weer en dan de achterkant. Ik kwam de bocht niet door en toen crashte ik", vertelt de Monegask. Waar de problemen vandaan komen durft de coureur niet te zeggen, wel dat het onderzocht moet worden. "We hebben geen idee waarom het zo lastig gaat dit weekend. Dat is zeker iets wat we moeten onderzoeken. We hebben het vooral lastig met de balans van de auto."

Lees ook: Alexander Albon: Een heel bijzonder gevoel dit

Lees ook: Logan Sargeant: Ik voel spijt richting het team

Lees ook: Esteban Ocon: slechtste kwalificatie van dit jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden