Esteban Ocon: slechtste kwalificatie van dit jaar

Esteban Ocon Zandvoort vrijdag 2023

Esteban Ocon start de race vanaf P17 en is niet tevreden. Hij noemt de kwalificatie de slechtste kwalificatie van dit jaar. Volgens Ocon lag het aan de grip op de baan. Hij had met de achterkant van de auto te weinig grip.

Esteban Ocon is totaal niet tevreden met zijn kwalificatie. Hij moet de race vanaf de zeventiende plek starten en lag daarmee uit Q1. Iets wat dit seizoen nog niet gebeurd is. Hij noemt het zelfs de slechtste kwalificatie van het jaar. Volgens de coureur was er weinig grip op de baan. Hij had met de achterkant van de auto, in droge en natte omstandigheden, geep grip. 

"Dit was de slechtste kwalificatie van het jaar"

Alpine kent een moeizaam seizoen. Al een aantal races zijn beide coureurs uitgevallen. Al doet het team het redelijk in de kwalificatie, was dat wel anders voor Esteban Ocon. "Dit was de slechtste kwalificatie van dit jaar. Dit is de eerste keer dit seizoen dat ik er in Q1 uitlig", aldus Ocon. Door de regen was al het rubber wat er lag verdwenen. Ocon klaagde dan ook over de grip. "We missen al sinds het begin van dit weekend grip met de achterkant. We moeten gaan onderzoeken waar dat vandaan komt, vooral in de bochten waar het veel voorkomt."

Achteraan starten

Ocon is blij dat het nog niet de race was, zeker omdat hij nog een kans heeft om terug in de punten te komen. Iets wat hij vaker heeft laten zien. "We hebben gelukkig nog de race. We hebben wel vaker achteraan gestart en zijn dan toch weer in de punten gefinisht. Hopelijk kan dat deze race ook", aldus Ocon tegenover F1.com.

Het grip probleem zorgde voor een verrassing bij Ocon. Volgens de Fransman horen de problemen er niet te zijn. Het team moet voor de race snel op zoek naar een oplossing. "Het heeft ons echt verrast. De problemen zouden er niet moeten zijn, maar zijn er toch."

Lees ook: Lando Norris: P2 is goed in deze omstandigheden

Lees ook: George Russell: Geweldige uitgangspositie

Lees ook: Max Verstappen: We moesten risico nemen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden