Lando Norris: P2 is goed in deze omstandigheden

Lando Norris Zandvoort zaterdag 2023

Lando Norris is tevreden met zijn behaalde kwalificatie positie. De coureur van McLaren start de race vanaf P2. Voor de kwalificatie was Norris niet zeker van zijn zaak, maar de veranderende weersomstandigheden hebben voor de P2 gezorgd.

Lando Norris is blij met de P2 die hij heeft behaald tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Voor de kwalificatie was hij niet zeker van zijn zaak, maar kijkt nu tevreden terug op de kwalificatie. Toch vindt hij het jammer dat Verstappen niet wat steekjes heeft laten vallen, dan had hij wellicht op pole position kunnen starten. 

Veranderende omstandigheden

Toen de coureurs begonnen aan Q1 was de baan nog erg nat. Lando Norris ging dan ook op de intermediates naar buiten. Pas in Q3 was de baan droog genoeg voor de zachte band. Norris is dan ook blij dat hij in deze omstandigheden P2 heeft gehaald, al had hij gehoopt op wat foutjes van Max Verstappen. "Ik ben blij, P2 is goed in deze omstandigheden. Je hoopt dat Verstappen een fout maakt, maar dat gebeurt niet", laat Norris weten. De afgelopen paar races heeft Norris een goed resultaat laten zien, iets wat aan het begin van het seizoen ondenkbaar was. "Het is wederom een P2 en dat is een goed resultaat."

Stress

Lando Norris ervaart tijdens de kwalificatie wel eens stressvolle momenten, zo ook tijdens deze kwalificatie. "Een kwalificatie is altijd stressvol, zeker met deze omstandigheden. Mijn eerste ronde was wel oké, maar de tweede werd al een stuk lastiger en stressvoller", aldus de Brit. Norris vindt het leuk om in deze omstandigheden te rijden ondanks de stress. Volgens Norris voelt de auto dan een stuk beter aan. "Ik hou wel van deze omstandigheden, de auto voelt dan goed aan. Al had ik wel wat werk te doen en voelde ik me niet altijd comfortabel, maar we hebben het resultaat behaald."

Lees ook: Max Verstappen: We moesten risico nemen

Lees ook: Formule 2 sprintrace vroegtijdig beëndigd door zware crash

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden