Charles Leclerc: Er is geen sprake van verdeeldheid binnen het team

Binotto Leclerc Australië 2022

Voor Charles Leclerc eindigde de Grand Prix van Groot-Brittannië in een grote teleurstelling. Tijdens de safety car haalde het team Carlos Sainz wel binnen, maar Leclerc niet. Hierdoor eindigde hij net niet op het podium. Toch is er geen sprake van verdeeldheid binnen het team. Dit laat Leclerc weten tegenover Motorsport.com.

Richting het einde van de race op Silverstone kwam de safety car op de baan. De leider in de wedstrijd, op dat moment Carlos Sainz, werd naar binnengehaald voor de softs terwijl teamgenoot Charles Leclerc zich moest verdedigen op oude hards. Hij heeft zich hard verdedigd tegen Lewis Hamilton en Sergio Pérez, maar moest het doen met P4. Dit leidde tot zichtbare onvrede bij de Monegask die ook nog eens streng toegesproken werd door teambaas Mattia Binotto. Volgens Leclerc schijnt alles weer koek en ei te zijn. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Streng toegesproken

Leclerc werd na afloop van de race zichtbaar streng toegesproken door teambaas Mattia Binotto. Volgens Leclerc was er uiteindelijk weinig aan de hand. "Hij was in eerste instantie behoorlijk boos op me, omdat hij zag dat ik extreem teleurgesteld was. Maar hij begreep die teleurstelling natuurlijk ook wel, dus hij wilde ook checken of ik oké was en dat ik me realiseerde dat ik ook een goede prestatie had geleverd, gezien de situatie waarin ik zat na de safety car", aldus Leclerc. 

In Monaco werden Mattia Binotto en Charles Leclerc afgelopen week samen gespot. De geruchten gingen rond dat het zou zijn vanwege onvrede binnen het team, maar daar is volgens Leclerc niks van waar. "Er is geen sprake van verdeeldheid binnen het team. Zo'n gesprek doen we wel vaker. Hij kwam naar Monaco, omdat de laatste vijf races vrij zwaar voor me zijn geweest en ik gewoon even thuis en weg van alles wilde zijn, zodat ik er dit weekend weer vol tegenaan kan gaan."

Duidelijkere communicatie Ferrari

Het team van Ferrari heeft de communicatie-fouten op Silverstone doorgesproken en er zijn dan ook enkele wijzigingen met betrekking op de communicatie toegepast voor de Grand Prix van Oostenrijk. Leclerc is daar tevreden over, maar meldt ook dat hij het waarschijnlijk niet beter had kunnen doen. "Ik denk dat ik het zelf niet op een andere manier had kunnen doen. Maar het team heeft een paar dingen veranderd als het gaat om hoe we communiceren tijdens een race, zodat we nu beter voorbereid zijn op bepaalde momenten", aldus de Monegask. Volgens hem was het team ook niet goed voorbereid op de safety car. "Zodra de safety car naar buiten gaat, moet je een beslissing kunnen nemen. Als je daar niet klaar voor bent, wordt het moeilijk. We hebben als team dus een paar zaken veranderd, waar ik verder niet over in detail zal treden."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Zhou fit verklaard voor Grand Prix van Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden