Zhou fit verklaard voor Grand Prix van Oostenrijk

Guanyu Zhou en Valtteri Bottas Alfa Romeo

Guanyu Zhou mag deelnemen aan de Grand Prix van Oostenrijk. De Chinees beleefde een zware crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië maar is nu fit verklaard.

Nog voor Guanyu Zhou bocht één haalde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië lag hij al ondersteboven. Na een touché met George Russell rolde de bolide om en schoof deze ondersteboven, door het grind, de hekken in. Zijn bolide kwam vast te zitten tussen de hekken en de bandenstapels. Vrij snel na het ongeluk kwam naar buiten dat Zhou bij kennis was en naar omstandigheden oké was. Nu, in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk, is Zhou verder gecontroleerd en mag hij deelnemen aan de race, zo laat hij weten via Twitter.

Rolhoepel

Na de crash werd meteen duidelijk dat de rolhoepel van de auto niet goed werkte. Door de impact op het tarmac was de rolhoepel ingedeukt en moest de halo het hoogste punt van de auto overnemen. Een aantal coureurs hadden kritiek op de FIA wegens het falen van de rolhoepel. Zo ook Anthony Davidson, testcoureur voor Mercedes. 

Lees ook: Herdruk Olav Mol 'Een tweede leven met de Formule 1'

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Fernando Alonso: Na zomer over contract praten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden