Fernando Alonso: Na zomer over contract praten

Fernando Alonso Alpine

Alpine-coureur Fernando Alonso zal pas na de zomerstop gaan nadenken over zijn toekomst in de Formule 1. Zowel Alpine als Alonso zelf, hebben naar eigen zeggen geen zin om overhaaste beslissingen te maken bij de onderhandelingen. Dat laat de inmiddels veertigjarige Alonso weten tegenover Motorsport.com.

Esteban Ocon tekende vorig jaar een nieuw contract, waardoor hij tot en met 2024 verbonden is aan het Franse team. Rondom het stoeltje naast de Franse coureur is nog veel onduidelijkheid. Op dit moment rijdt Alonso in de A522, maar de renstal heeft met Oscar Piastri één van de grootste talenten binnen de autosport in de gelederen.

Alles op zijn tijd

De in 2021 teruggekeerde Alonso is bezig aan zijn negentiende seizoen in de koningsklasse van de autosport, maar het racebloed is nog steeds aanwezig bij Alonso. "Eerder heb ik al laten weten dat ik het liefste zou doorgaan, maar we gaan het er na de zomer pas over hebben. Momenteel ben ik gefocust op de komende vier races", aldus Alonso. Afgelopen race in Groot Brittannië wist Alonso met een vijfde plek zijn beste resultaat van het seizoen te behalen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

D-day voor Alonso

Met vier races in de maand juli kan Alonso door middel van goede resultaten zijn positie versterken in de onderhandelingen voor een stoeltje in 2023. Hoewel hij bezig is aan een goed seizoen, met een eerste startrij in Canada en een sterke kwalificatie in Australië, weet Alonso het nog niet in punten uit te drukken. De boomlange Esteban Ocon is in het coureurskampioenschap zijn oudere teamgenoot de baas. Alonso is gebrand om het tij te keren. "De aankomende vier races moet ik punten scoren. Aan het begin van het seizoen had ik namelijk veel pech."

Aanstromend talent

Het in Engeland gevestigde team denk namelijk ook aan Oscar Piastri. De Australiër geldt als één van de grootste talenten binnen de autosport en is onderdeel van de Alpine-opleidingsacademie. Piastri won de afgelopen drie jaar in chronologische volgorde de Formule Renault, Formule 3 en de Formule 2. Eerder liet teambaas Otmar Szafnauer weten dat Piastri volgend seizoen gegarandeerd in de Formule 1 rijdt. Voor welk team hij zal gaan rijden wilde de Amerikaan nog niet verklappen.

Lees ook: F1 aan Tafel: Binotto mist alles

Lees ook: Williams rijdt sinds Silverstone met compleet nieuwe auto

Lees ook: Lando Norris over contract bij McLaren: Ik zit hier op de juiste plek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden