F1 aan Tafel: Binotto mist alles

mattia binotto melbourne

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië maakte Ferrari wederom een strategische blunder door Charles Leclerc niet naar binnen te roepen voor een nieuwe set banden. De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, wijzen teambaas Mattia Binotto als verantwoordelijke aan voor de terugkerende strategische flaters.

Ferrari riep Charles Leclerc niet naar binnen toen de Safety Car op de baan kwam. Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Sergio Pérez gingen wel de pits in voor nieuwe setjes banden, waardoor Leclerc de overwinning kwijtraakte en zelfs niet op het podium wist te finishen. "Ferrari-teambaas Mattia Binotto mist alles", reageert Frans Verschuur, oud-teambaas en vaste kracht bij Grand Prix Radio, op de miskleunen van het Italiaanse team. Hoewel Binotto niet zelf de strategie uitwerkt, is hij als teambaas natuurlijk wel eindverantwoordelijk: "Hij moet de strateeg die besloot Leclerc buiten te houden ontslaan, of zelf overrulen. Als ik daar zat had ik dat zeker gedaan." 

Fred vasseur
Teambaas Frederic Vasseur in gesprek (Foto: Germain Hazard)

'Vasseur moet naar Ferrari'

Verschuur pleit zelfs dat Frédéric Vasseur de rol van teambaas bij Ferrari moet overnemen: "Ga daar heen, schud eens aan die boom en vervang de appels die er uit vallen." F1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol denkt niet dat Vasseur zo simpel Ferrari op het juiste pad weet te krijgen: "Ik weet niet of dat zou lukken, er spelen zo veel factoren mee dat het absoluut niet de makkelijkste plek is om, als nieuweling, in te komen." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: F1 aan Tafel: "Zhou had crash 5 jaar geleden niet overleefd"

Lees ook: Ross Brawn: "Formule 1 gaat goede kant op"

Lees ook: DRS-trein volgens McLaren nog probleem uit verleden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen