Ross Brawn: Formule 1 gaat goede kant op

RossBrawn

Ross Brawn, Managing Director, vindt dat de Formule 1 de goede kant op gaat. Dit werd voor hem duidelijk tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De race liet naast de voordelen van de nieuwe reglementen ook zien hoe veilig de huidige auto’s zijn.

De Grand Prix van Groot-Brittannië van 2022 heeft voor genoeg spektakel gezorgd. In de eerste ronde was er een zware crash. Guanyu Zhou belandde ondersteboven en vloog in de hekken. Ook Alexander Albon kwam niet door de eerste bocht heen. De eindfase van de Grand Prix was heel spannend. Charles Leclerc reed voorop met vlak achter hem meerdere auto’s met een groot bandenvoordeel. Dit zorgde voor veel actie in de laatste tien rondes. Ross Brawn is van mening dat de Grand Prix van Groot-Brittannië laat zien dat de Formule 1 de juiste weg is ingeslagen.

Veiligheid

Misschien wel het belangrijkste nieuws is dat Guanyu Zhou veilig uit zijn auto kwam na de zware crash. Volgens Brawn laat dit nog maar eens zien hoe veilig de huidige auto’s zijn. “Ik ben heel blij om te zien dat Zhou en Albon veilig uit de auto zijn gekomen na zo’n zware impact. Dit laat ook weer de progressie zien die de FIA en de Formule 1 hebben gemaakt op het gebied van veiligheid.” Dat liet Ross Brawn weten op de Formula 1 website.

Verder gaat Brawn ook in op het racen in de laatste tien rondes. Dit heeft Brawn de bevestiging gegeven dat de nieuwe reglementen inderdaad voor beter racen hebben gezorgd. “We hebben meerdere gevechten gezien die meerdere bochten lang doorgingen. Ook zagen we dat de auto’s verschillende lijnen konden rijden. Ook de inhaalacties zelf waren heel goed. Je kon niet eenvoudig wachten op de DRS maar je moest er echt hard voor werken.”

Lees ook: Christian Horner: Ferrari gewonnen dankzij bandenkeuze Mercedes

Lees ook: Mercedes niet langer in gevecht met eigen auto

Lees ook: Thijmen Nabuurs: Meerdere concurrenten in kunnen halen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden