Christian Horner: Ferrari gewonnen dankzij bandenkeuze Mercedes

Christian Horner silverstone

Met een andere bandenstrategie van Mercedes, had Ferrari het nog moeilijk kunnen krijgen. Zo denkt Christian Horner over het verloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarbij heeft de strategie van Ferrari gezorgd voor minimale schade voor Verstappen in het kampioenschap.

Na even aan kop gelegen te hebben met uiteindelijk een podiumplek, heeft Hamilton zijn beste race van het jaar verreden op Silverstone. Hij kwam pas laat naar binnen voor een eerste pitstop, waardoor hij het 33 ronden heeft volgehouden op de medium band. Wat er tijdens zijn pitstop gebeurde, is iets wat Horner niet helemaal snapt. De race was al ruim over de helft, volgens Horner was het dan ook geen gekke keuze om voor de zachte band te gaan. Maar in plaats daarvan kreeg Hamilton de harde band onder zijn auto geschroefd. 

Op safe gespeeld

Volgens Horner heeft deze keuze ervoor gezorgd dat de winst de kant van Ferrari op viel. "Hij wisselde in ronde 33 naar de harde band en ik dacht dat hij naar de zachte band zou gaan. Dan was het veel makkelijker voor hem geweest om een verschil in grip te creëren. Het voelt alsof ze Ferrari daar misschien hebben laten ontsnappen", aldus de teambaas van Red Bull. Volgens hem is het duidelijk dat Mercedes de veilige weg heeft gekozen. Het team had dankzij het incident van de eerste ronde al een uitgevallen coureur. Hamilton zou dus als einge punten binnen kunnen halen.

Ook Ferrari kansen laten schieten

Daarbij zet Horner vraagtekens bij de strategie van Ferrari. Tijdens de safety car die op de baan werd geroepen door de stilgevallen auto van Esteban Ocon, heeft Ferrari enkel één coureur naar binnen gehaald voor het wisselen naar de zachte band. Charles Leclerc lag aan de leiding, en dat heeft het team ook zo willen houden. Dit heeft na de herstart echter averechts uitgepakt, met uiteindelijk een vierde plek voor Leclerc. "De beslissing die ik wellicht het minst goed begrijp, was dat Ferrari niet beide auto's naar binnen heeft gehaald tijdens de safety car voor de zachte band", zo laat Horner dan ook weten. 

ferrari silverstone circuit

Foto:Scuderia Ferrari Press Office

Voor Red Bull had de uitslag er veel slechter uit kunnen zien, met Verstappen die door een kapotte auto enkel de schade kon beperken. Al met al heeft hij slechts zes punten verloren ten opzichte van Lecerc, die in de laatste ronden van de race vier posities heeft ingeleverd en net buiten het podium is geëindigd. 

Lees ook: Thijmen Nabuurs: Meerdere concurrenten in kunnen halen

Lees ook: F1 aan Tafel: De harde waarheid van Silverstone

Lees ook: George Russell: Ik had gewoon kunnen herstarten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden