George Russell: Ik had gewoon kunnen herstarten

George Russell Mercedes

George Russell vindt het heel frustrerend dat hij de Grand Prix van Groot-Brittannië niet meer mocht herstarten na de rode vlag. De Brit heeft laten weten dat er op een lekke band na niks mis was met zijn Mercedes.

George Russell startte de Grand Prix van Groot-Brittannië op de harde band. Hij hoopte hiermee later in de race tijd te kunnen winnen. In de openingsfase zou de Mercedes-coureur het een stuk lastiger hebben. Hij kwam niet goed weg en het snelheidsverschil met de achteropkomende auto’s was groot. Vlak voor de eerste bocht ging het helemaal mis. Gasly en Russell raakten elkaar en dat leidde tot contact met de Alfa Romeo van Zhou. De Chinees ging over de kop en landde ondersteboven. Via het grind kwam hij uiteindelijk in het hek terecht.

Geen herstart voor Russell

George Russell zag de crash en sprong uit zijn auto om te kijken hoe het met Zhou ging nadat hij zelf stil kwam te staan met een lekke band. De Brit liet weten dat hij zag dat er een rode vlag was en daarom wist dat het veilig was om uit de auto te komen. “Ik wilde kijken of Zhou oké was en of ik ergens mee kon helpen.” Dat liet Russell weten aan Formula1.com.

“Toen ik terugkeerde bij mijn auto kreeg ik hem eerst niet gestart. Ik ging naar mijn team om te vragen hoe dit kon en toen ik terugkwam stond de auto al op de truck. Ik had nog aan een marshall gevraagd om dit niet te doen.” Verder bleek dat er op de lekke band na niks mis was met de auto. “Het is erg frustrerend dat ik niet meer mocht starten. We hadden makkelijk zesde kunnen worden.”

Lees ook: Leclerc en Binotto: Geen frictie tussen ons

Lees ook: Lewis Hamilton sneert naar Verstappen

Lees ook: Zeven personen gearresteerd na baaninvasie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden