Lewis Hamilton sneert naar Verstappen

Lewis Hamilton - glimlach - Monaco2022

Lewis Hamilton heeft een sneer uitgedeeld aan Max Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit vocht met Charles Leclerc voor het laatste plekje op het podium, won dat duel en dat komt volgens Hamilton door de respectvolle manier van rijden van de Monegask.

Vorig jaar ging het helemaal mis in Copse Corner, toen Lewis Hamilton Max Verstappen eraf tikte. Verstappen belandde in de bandenmuur en Hamilton kreeg een tijdstraf, maar won ondanks dat toch nog de race. Dit jaar reed Hamilton weer wiel-aan-wiel met een andere auto door Copse Corner en dit keer was het Charles Leclerc. De Monegask wist de zevenvoudig wereldkampioen buitenom in te halen in bocht 9, ondanks een significant bandennadeel. 

"Verstandige coureur"

Hamilton is dan ook bijzonder complimenteus over de Ferrari-coureur en deelt nog een klein sneertje uit aan het adres van Max Verstappen. "Charles heeft het fantastisch gedaan. Wat een gevecht. Hij is een verstandige coureur. Totaal anders dan wat ik vorig jaar meemaakte. Met z'n tweeën door Copse bijvoorbeeld. Echt geweldig", liet Hamilton weten aan SkySports F1.

 

Hamilton werd uiteindelijk derde, achter de winnaar Carlos Sainz en Sergio Pérez en staat zesde in de stand van het kampioenschap met 93 punten. 

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik heb alles gegeven

Lees ook: Carlos Sainz na eerste overwinning: Het is geweldig

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden