Zeven personen gearresteerd na baaninvasie

door Patrick Wuite
Start 2022 Engeland

De Britse politie heeft zeven personen opgepakt, nadat zij in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië de baan bestormden en midden op het asfalt gingen zitten. Zo meldt de politiekorps van Northamptonshire.

De demonstranten renden het circuit op bij Wellington straight en Brooklands. Vrijwel het hele veld was toen al voorbij dat punt en doordat de race toen net gestaakt was na de horrorcrash van Guanyu Zhou, is de Formule 1 aan een gigantische ramp ontsnapt. De marshalls konden de demonstranten oppakken en overhandigen aan de politie. 

Op vrijdag kreeg de politie al signalen dat er mogelijk een protestactie zou komen op zondag en waarschuwde voor de gevolgen. Tom Thompson, de hoofdinspecteur van de politie baalt dat de demonstranten het circuit op renden. "Ik ben enorm teleurgesteld dat zij besloten onze waarschuwingen te negeren door het circuit op te gaan. Zij hebben het leven van de coureurs, marshalls en vrijwilligers in gevaar gebracht", stelt Thompson.

 

Reactie Domenicali

Ook Stefano Domenicali, de grote baas van de Formule 1, baalt van de protestactie. "Iedereen heeft het recht om ergens een mening over te hebben, maar niemand heeft het recht om de levens van anderen in gevaar te brengen. Deze protestactie was compleet onverantwoord en gevaarlijk", aldus de Italiaan.

Lees ook: Carlos Sainz na eerste overwinning: Het is geweldig

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik heb alles gegeven

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Groot-Brittannië: de race

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden