Mercedes niet langer in gevecht met eigen auto

Lewis Hamilton track silverstone

Mercedes lijkt niet langer in gevecht met zichzelf, nadat de auto van het team beter lijkt te presteren. Andrew Shovlin is tevreden met de vooruitgang die het team de afgelopen tijd heeft geboekt. Dat wordt eveneens bewezen met de podiumplek van Lewis Hamilton op Silverstone.

Met een dubbele thuisrace voor Mercedes op Silverstone, voelde het team aardig de druk om een goede prestatie te leveren. Voor zover mogelijk is dat dan ook zeker gelukt. George Russell moest zijn thuisrace vroeg beëindigen, door de crash met Zhou in de eerste ronde. Teamgenoot Lewis Hamilton heeft de race wel uit kunnen rijden, met zelfs een podiumplek als resultaat. 

"Gevecht om te overleven"

De technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, is tevreden met de stappen die het team heeft gezet. "De eerste paar races waren letterlijk een gevecht om te overleven", zo laat hij weten volgens Motorsport.com. "De coureurs probeerden te overleven met een wagen die ongelofelijk lastig was. We hebben goed werk geleverd door punten te scoren en de kansen te benutten wanneer anderen problemen kregen." De updates die het team heeft meegenomen naar Silverstone, lijken dus te werken. Hamilton heeft tijdens de race zelfs even aan de leiding gelegen, wat laat zien dat het team weer meevecht in de voorhoede.

lewis hamilton op silverstone

Foto: Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Mislukte sidepods

Waar nog steeds veel om te doen is, is het bijzondere concept waar Mercedes begin van het seizoen mee aankwam. De sidepods, die eigenlijk geen sidepods waren, zorgden voor veel bezorgde gezichten in de paddock. Na de eerste races werd echter duidelijk dat Mercedes niet zo goed uit de startblokken kwam. De link werd dan ook snel gelegd met dit nieuwe concept, maar het team houdt nog steeds vol dat dit niet de boosdoener was. Het zou vooral mis zijn gegaan bij de luchtstroom aan de onderkant en zijkant van de vloer, die niet goed zou zijn.

Lees ook: Thijmen Nabuurs: Meerdere concurrenten in kunnen halen

Lees ook: F1 aan Tafel: De harde waarheid van Silverstone

Lees ook: George Russell: Ik had gewoon kunnen herstarten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden